Po našem preizkusu klasične različice električnega Fiata 500 smo sedli še za volan čisto posebne, užitkarske različice z odprto streho. 😎

Glavna prednost modela 500 cabrio je dejstvo, da ponuja vse najboljše lastnosti klasičnega Fiata 500, a v kombinaciji s platneno streho.

No, takoj na začetku smo opazili, da je “počutje” v avtu večinoma povsem enako kot v različici s trdo streho. Zahvala gre dobri vetrni zaščiti, saj vožnja do hitrosti 100 km/h poteka praktično brez omembe vrednega hrupa.

A pravi užitek se šele začne: S preprostim pritiskom na gumb za odpiranje pomično streho zložimo čisto do pokrova prtljažnika. S tem dobimo popolnoma odprto streho ter, kar je najboljše, veter v laseh. Takšna vožnja bo predstavljala največjo mero užitka na kakšni slikoviti podeležski ali obmorski testi, ali pa pri mestni vožnji, če sonce le ne pripeka preveč.

Seveda pa odsvetujemo vožnjo z odprto streho na zelo vroč poletni dan.  V običajnem avtu imate namreč vedno streho nad glavo, ki senči pred neposrednim sončnim sevanjem, delno pa potnike ščitijo tudi stekla. V kabrioletu strehe seveda nimate, zato takoj, ko se ustavite na od sonca razbeljenem mestnem križišču in zrak neha krožiti, pošteno občutite pripeko. Mi bomo kar pritrdili rednim voznikom kabrioletov, ki pravijo, da najboljše pogoje za vožnjo z odprto streho predstavljajo spomladanski, zgodnje in poznopoletni ter jesenski sočni dnevi s temperaturo okoli 25 stopinj.

Razlika med “trdostrešnim” Fiatom 500 in kabrioletom je tudi nekoliko večja poraba energije in s tem malenkostno manjši doseg. Tudi uporabnost vozila za prevoz tovora, ki zahteva podrto zadnjo klop je nekoliko okrnjena. Vse ostale karakteristike so medtem enake.

Odločitev za izbiro med trdo ali platneno streho je seveda stvar okusa in potreb. Vsekakor pa že kar takoj toplo priporočamo, da novega Fiata 500 na svoj preizkus zapeljete z ene izmed lokacij Avant2Go in z nami delite svoje vtise. Vozila so že na voljo! 😉

Vse ostale karakteristike novega Fiata 500 smo preizkusili in opisali že v testu klasične različice. Vabljeni k branju:

#Avant2Go brezemisijski test: Fiat 500 ⚡