Tokrat smo na #Avant2Go brezemisijki test popeljali električnega štirisedežnega malčka iz Novega mesta, ki si korenine in platformo deli z dobro znanim in preizkušenim Smartom EQ forfour.

Twingo Z.E. ima vse pozitivne lastnosti Smarta. To so lahkotna in igriva vožnja, majhen obračalni krog, poskočnost, vendar ima za 30 % večjo uporabno kapaciteto baterije, kar pomeni, da je tudi doseg bistveno večji.

Prvi vtis?

To je simpatičen in oblikovno všečen mestni malček za štiri osebe z zelo malo prtljage. Sedeži zadaj so bolj udobni kot pri Smartu, zato se tretji in četrti potnik ne bosta preveč pritoževala, če ju boste vozili nekoliko dlje. 

Notranjost vozila je precej špartanska in izdelana iz trše plastike, vendar ima za razliko od večjega Renaulta ZOE sedeže nastavljive tudi po višini in nudi optimalno sedenje tako nizko- kot visokoraslim osebam. Infozabavni sistem ima korenine v prejšnji generaciji sistema iz modela ZOE, ozvočenje pa je glede na uporabo trde plastike in ne preveč zvočno zadušenih vrat precej solidno. 

Kaj pa vožnja?

Vozilo je pri nizkih hitrostih v kabini dokaj tiho, na avtocesti pa postane precej hrupno. Twingo ima pogon zadaj in z njim je užitek “skakati” od semaforja do semaforja ter po zavitih cestah.

Pri polni bateriji je števec ob prevzemu vozila kazal 200 km dosega. Pot nas je peljala po avtocesti do Divače. Pričakovali smo, da bo avtocesta bateriji hitro odvzela kapaciteto, a nas je Twingo pozitivno presenetil. Tako smo v Divačo s hitrostjo 110 km/h prispeli s kar 67 odstotki preostale kapacitete baterije.

Polnjenje vozila je mogoče samo preko Type 2 priključka, vendar z močjo do 22 kW. To pomeni, da bomo lahko baterijo s kapaciteto 22 kWh zelo hitro napolnili na velikem številu polnilnic, ki so nam na voljo vsepovsod po Sloveniji. 

Če pri Smart EQ odsvetujemo medmestno vožnjo, ker se njegova baterija kapacitete 16,7 kWh zelo hitro izprazni, nam Twingo Z.E. omogoča tudi kakšen izlet v okoliška mesta brez vmesnega polnjenja ter tudi kakšen daljši izlet, če vračunamo dodaten postanek na polnilnici med hitro malico ali kosilom. 

Vozilo je zaradi svoje velikosti in uporabnosti izvrstno za tiste, ki želijo dostopno urbano električno vozilo, pri tem pa še vedno imeti možnost brezskrbnih voženj na kakšen izlet po Sloveniji.