Poleti 2016 smo z radostjo in zanosom v Ljubljani uradno predstavili sistem souporabe vozil Avant2Go. Vanj smo vključili zgolj stoodstotno električna vozila, saj smo želeli k projektu večanja kakovosti življenja v Ljubljani pristopiti celostno. Verjamemo, da lahko dolgoročne trajnostne cilje dosežemo z mobilnostjo, ki dostopna, deljena in brez škodljivih izpustov.

Dosedanji odziv uporabnikov je presegel naša pričakovanja. Na naše delo in razvoj “car sharinga” Avant2Go smo na ta način zelo ponosni, prihajajočega obdobja pa se zato veselimo še toliko bolj. Dve leti po predstavitvi je pred vami kratka fotozgodba o nekaterih “Avant2Go mejnikih”.

1. Avant2Go družina hitro raste

Prednosti Avant2Go za učinkovito, preprosto in ugodno mobilnost ste mnogi spoznali zelo hitro. Vaše zanimanje za sistem je že od samega pričetka preseglo naša pričakovanja, zato smo hitro popolnili naše “kapacitete” vozil in lokacij, katerih nabor glede na zmožnosti konstantno širimo – naslednjo “porcijo” pričakujemo po koncu poletja. Še bolj kot obsežen uporabniški bazen nas veseli vaše zadovoljstvo in številni pozitivni odzivi na razvoj.

2. Skoraj tri milijone brezemisijskih kilometrov

Spoštovane uporabnice in uporabniki, hvala za že skoraj tri milijone kilometrov brez škodljivih izpustov. Sedaj je v floti že preko 150 električnih vozil in pri tej številki se še zdaleč ne nameravamo ustaviti.

3. Štiri slovenska mesta, 56 lokacij za prevzeme vozil

Avant2Go je iz prvotno prvega “ljubljanskega” sistema souporabe električnih vozil hitro prešel v “slovenskega”. Že konec leta 2016 se je Ljubljani kot prvo manjše mesto na svetu z lastnim “car sharingom” pridružila Murska Sobota, sredi lanskega leta pa še nekoliko večja Maribor in Kranj. Skupno število lokacij se je z začetne peščice povzpelo na današnjih 56! Pri dodajanju novih smo skušali upoštevati kar največje število vaših želja in predlogov. V prihajajočem obdobju se bomo trudili, da jih uresničimo še več.

4. Ljubljana ostaja gonilna sila v drugi fazi

Sistem seveda ostaja najbolj izpopolnjen v prestolnici, v kateri se še vedno nahaja večina lokacij. Tam je projekt iz pilotnega predčasno – že na pričetku leta 2017 – prešel v drugo fazo, ko smo si zadali cilj razširiti ponudbo do te mere, da bo celotno mesto lahko koristilo storitev v radiju nekaj sto metrov. To bo v prihodnje predvsem zahtevalo postavitev še več polnilnic in pametno umestitev rezerviranih parkirnih mest za vozila storitve Avant2Go.

5. Prva brezemisijska povezava največjega državnega letališča s prestolnico

Avant2Go je kot prvi brezemisijsko povezal glavno letališče s prestolnico. Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je bilo oktobra 2016 namreč odprto prvo postajališče za električna vozila. Medtem je to postala ena najbolj priljubljenih lokacij, saj gre tudi za enega najbolj preprostih in cenovno ugodnih načinov za prevoz na in z letališča.

6. Vključilo smo že 7 različnih avtomobilov

Leta 2016 smo pričeli s tremi različnimi električnimi vozili, ki smo jih opremili in nadgradili za potrebe “car sharinga”. Vse lahko namreč rezervirate, odklenete, zaklenete in nadzorujete prek naše mobilne aplikacije. Po Smartu ED, Renaultu ZOE in BMW-ju i3 smo v sistem dodali še Nissanovega Leafa, in Volkswagnovega e-Golfa. Zadnja sta se floti pridružila popolnoma nova Smarta Fortwo in Forfour, seveda prav tako v električnih izvedbah. Na našem blogu vam predstavljamo tudi teste in novosti iz sveta električnih vozil, da potešimo vašo e-mobilnostno radovednost …

7. Avtomobile delijo tudi ministrstva

Tudi predstavniki več ministrstev so za potrebe lastne mobilnosti vpeljali souporabo 100 % električnih vozil Avant2Go – najprej v okviru pilotnega projekta, vsled ugotovljenih prihrankov pa se sodelovanje sedaj nadaljuje. S tem je Slovenija tudi na ravni odločevalcev med prvimi v svetovnem okviru, ki je preizkusila prednosti električne in deljene mobilnosti.

8. Svojo mobilnost sistemu Avant2Go zaupa vse več podjetij

Avant2Go BTC

Naši snovalci so posebno pozornost namenili tudi podjetjem. Prednosti uporabe sistema za svoje poslovanje s pridom izkoriščajo podjetja različnih velikosti in panog: tako proizvodna kot storitvena, finančne institucije in tehnološka podjetja. Zanje ponujamo pakete, ki se razlikujejo glede na vrednost in število uporabnikov. Aktualne pakete GO500, GO1000 in GO1500 si lahko ogledate na spletni strani www.avant2go.com. Izobraževanja izvajamo tudi na sedežu podjetja, aplikacija pa omogoča, da uporabniki izbirajo med službeno in zasebno uporabo, s čimer so povezani tudi upravičeni stroški za službene namene.

9. Dobro delo na projektu Avant2Go je opazila tudi stroka

Avant2go je prejel tudi nekatera priznanja, ki naši ekipi dajejo še dodatno motivacijo za nadaljnje delo. V Portorožu smo npr. aprila 2017 prejeli priznanje za energetsko učinkovit projekt leta 2017. Idejni vodja projekta Matej Čer je tedaj izrazil hvaležnost, da se tudi okolje strinja, da naša vizija nove mobilnosti stremi v pravo smer.

10. Ekipa, da te …

Zaupamo vam, da še nikoli nismo bili tako dobra, pa tudi ne tako številčna ekipa (“fotka” prikazuje zgolj del naše zasedbe)! Uspešno smo se prebili skozi vse logistične izzive, januarja s “šip” strgali led, marca zamenjali več kot 500 pnevmatik, nalepili 150 vinjet, dvignili številne telefone in z veseljem odgovorili na vsako izmed vaših vprašanj, komentarje in predloge.

Hvala vam za podporo! Gremo dalje – “go, Avant2Go”! 🙂