Dragi uporabniki in prijatelji Avant2Go,

ob skorajšnjem zaključku leta 2023 se vam želimo člani ekipe Avant2Go najlepše zahvaliti za vaše prevožene kilometre ter številne predloge, ki jih vselej skrbno vzamemo na znanje. Leto, ki se izteka, je bilo namreč polno izzivov, pa tudi prijetnih in zabavnih trenutkov. Najpomembnejše pa je, da lahko letnico 2023, ko pod njo potegnemo črto, označimo kot zelo uspešno.

Pa podkrepimo to ugotovitev in se, preden med prazniki do vrha napolnimo baterije za vstop v leto 2024, še zadnjič ozrimo nazaj. Predstavljamo vam najsvetlejše utrinke leta 2023.

Utrinek #1: Avant2Go dostavniki – tudi za zares velike nakupe

Avant2Go flota je prejela mogočno prostorsko okrepitev. Uvedba električnih dostavnikov, ki jih znotraj območja ljubljanskega nakupovalno-poslovnega središča BTC lahko najamete s pomočjo Avant2Go aplikacije, se je hitro izkazala za izjemno priročno in zaželeno rešitev. Peugeot e-Expert in Opel Vivaro-e namreč ponujata zajetna tovorna prostora, kamor lahko preprosto naložite večje predmete, kljub svoji velikosti pa nudita preprosto, “avtomobilsko” vozno izkušnjo.

Utrinek #2: Število registriranih uporabnikov se bliža 50 tisoč

Ko seštejemo slovenski in hrvaški del sistema Avant2Go, se je število registracij uporabnikov že v letu 2023 približalo velikemu mejniku – številki 50 tisoč. V skladu s pričakovanjem mejnika, ki ga bomo gotovo dosegli v prihodnjem letu, v naši ekipi ustrezno povečujemo kapacitete vozil, lokacij, pa tudi organizacijske zmogljivosti, kamor sodi tudi naša in vaša nepogrešljiva ekipa. Hvala vam za vsa vaša vprašanja, predloge in pomoč, ki so pomemben del nemotenega delovanja sistema deljenja, oziroma souporabe.

Utrinek #3: Nove lokacije na privlačnih mestih

Kot vsako leto smo bili tudi leta 2023 konstantno aktivni pri dodajanju novih lokacij. Glavnino novih lahko uporabljate v Ljubljani in Mariboru, med njimi pa so številne na območjih, kjer doslej Avant2Go še ni bil prisoten (npr. lokaciji Dvorana Krim in Dvorana Maksa Pečarja v Ljubljani ter lokacija pri mariborski Supernovi). Tako je uporabnost sistema še širša in bolj preprosta, kar opažamo tudi po frekventnosti izmenjave vozil in novo registriranih uporabnikih, ki pričnejo z uporabo Avant2Go tudi po njihovi zaslugi.

Utrinek #4: QR koda je poenostavila polnjenje

Naša razvojna ekipa konstantno posodablja sistem Avant2Go in razvija rešitve, ki poenostavljajo njegovo uporabo. Vse polnilnice, ki so namenjene polnjenju naših vozil, smo tako nedavno opremili s posebnimi QR kodami. Z njihovo pomočjo aktivacija polnjenja poteka na zelo preprost način: Po priklopu polnilnega kabla (v polnilnico in vozilo) s kamero na mobilnem telefonu zgolj poskenirate QR kodo nad izbranim polnilnim mestom. Tako se odpre naša spletna stran, kamor vnesete e-naslov, ki ga uporabljate v Avant2Go aplikaciji in polnjenje se prične.

Utrinek #5: Privlačne novosti v Avant2Go floti

Floti Avant2Go se je pridružil električni Peugeot e-2008. Prvi odzivi, ki smo jih prejeli od vas, so ob uporabi novinca zelo pozitivni, saj ste se tekom leta že dodobra navadili uporabe električnega Peugeota e-208. E-2008 namreč v prvi vrsti prinaša podobne značilnosti vožnje, oziroma uporabe kot njegov “manjši brat”, le da njegovo uporabnost še nadgrajuje z bolj prostorno potniško kabino, prtljažnikom in višjim položajem sedenja za volanom. Skupaj bo v Avant2Go floti že kmalu kar 150 električnih vozil znamke Peugeot.

Utrinek #6: Avant2Go uporablja že 500 podjetij

Poleg številnih posameznikov je med uporabniki Avant2Go že 500 podjetij različnih panog in velikosti. Avant2Go namreč s plačilom po uporabi in preprostim najemom vozil preko aplikacije podjetjem omogoča sprotno prilagajanje glede na njihove mobilnostne potrebe. Avant car za nameček kot edini v regiji omogoča kombinacijo različnih storitev mobilnosti (car sharing, krajši najemi, fleet management oz. dolgoročni poslovni najemi), s čimer lahko podjetja ustvarijo prihranke tudi do višine 50 % stroškov njihove mobilnosti. 

Utrinek #7: Avant2Go prvič v mestu severno od nas

Leto smo sklenili s predstavitvijo Avant2Go – le streljaj od slovenske severne meje – v bližnjem Celovcu. Z navdušenjem smo namreč sporočili, da se tačas intenzivno pripravljamo na prvo širitev v mesto severno od nas. V Celovcu bo Avant2Go predvidoma začel delovati v prvem kvartalu leta 2024. Uvedba souporabe električnih vozil je torej naslednji v vrsti ukrepov, ki jih prestolnica avstrijske Koroške izvaja v smeri doseganja ogljične nevtralnosti in izboljševanja kakovosti življenja svojih prebivalcev.

Želimo vam prijetno praznovanje božično-novoletnih praznikov in uspešen vstop v leto 2024. Obljubljamo, da se že kaj kmalu ponovno javimo z zanimivimi novostmi. 💙😉