Člani ekipe Avant2Go smo v številčni družbi, v kateri so bili tudi nekateri znani obrazi iz sveta športa in zabave, ponovno sodelovali v dobrodelnem “veslanju”, kjer je vesla “prekrižalo” 7 ekip. Mišice je na veslaških fitnes napravah Centra Reebok Crossfit Ljubljana letos napelo kar 360 veslačev!

Že ob ugotovitvi, da nam bo celo prvo uro ritem veslanja narekoval naš olimpijski veslaški šampion Iztok Čop, je sodelujoče pošteno motiviralo. Smo pa morali kar pošteno stisniti zobe, saj je bil ritem pričakovano oster. 🙂

A mi se držimo našega zlatega načela: “Ko več ne zmoreš veslati s svojimi rokami, začni veslati s svojim srcem!”

– Skupaj smo tako preveslali kar 2.300 kilometrov!

… to pomeni, da smo bili celo za 200 km bolj pridni kot lani. Zdaj bodo (bomo) na vrsti donatorji, ki bodo preveslane kilometre pretvorili v evrski znesek.

Anita Ogulin iz ZPM Ljubljana Moste Polje je sodelujoče seznanila, da se bodo sredstva darovala štirim otrokom, ki so ostali brez staršev in bi zaradi zapadlih dolgov lahko ostali tudi brez doma. V sodelovanju z ZPM MP bodo zbrana sredstva otrokom pomagala ohraniti dom in upamo, da jim bo njihova življenjska usoda v prihodnosti bolj naklonjena.

H kilometrom bomo prišteli tudi vse ostale donacije, ki jih medtem ZPM MP še zbira.

Podatki za direktno nakazilo donatorskih sredstev: ZPM Ljubljana Moste Polje, Proletarska 1, 1000 Ljubljana, koda namena: CHAR, namen: HUMANITARNA POMOČ, IBAN: SI56 3300 0000 1303 865 (Addiko Bank) z referenco: SI 00 400

Naslednje leto pa se seveda spet vidimo … 😉

O dobrodelnem veslanju so pisali tudi nekateri slovenski mediji – več na spodnjih povezavah:

Večer: (VIDEO in FOTO) 24 ur dobrodelnega veslanja, pomagali tudi slavni

Polet: V 24 urah so preveslali 2.300 km

24 ur: Veslači spet združili moči za dober namen