“Ah, samo, da je petek …,” si oddahnemo po napornem tednu. Prijetno decembrsko popoldne se že okoli četrte ure prevesi v večer. V tem trenutku se nič ne prileže bolj, kot domača zofa ter skodelica toplega čaja. Poležavanje, zabavna oddaja na televiziji, prasketanje v domačem kaminu in naletavanje snežink. Tako lepo, da je že skoraj kičasto. Tega ne bi zamenjali za nič na svetu …

“Bla, bla, bla …,” boste rekli. No, morda bi se celo strinjali, če ne bi poznali praznične Ljubljane, ki s svojimi prisrčno okrašenimi ulicami ljudem ne dovoli ležernosti, opisane z zgoraj naštetim. Prijetna družba, s katero delimo praznične trenutke, nas vendarle zlahka premami, da nataknemo toplo kapo, šal in rokavice, ter zagrizemo v decembrski mraz.

Za povrhu pa še tisti klic prijatelja, ki pravi “stari, danes bo noro in ti ne smeš manjkati”. Pa smo tam. Očitno gremo žurat.

Uf, kaj pa prevoz? Ta pa lahko vse skupaj kar pošteno zakomplicira. Center Ljubljane je namreč med decembrskimi vikendi izredno prometno obremenjen. In to se najbolj jasno pokaže pri iskanju prostih parkirnih mest.

Verjetno ste že kdaj izkusili tisti zoprni občutek, ko ste krožili po ulicah in upali, da boste našli prazno parkirno mesto. Pa še tisti pojav fatamorgane, ko se vam zdi, da ga končno vidite, zatem pa spoznate, da tja vozila ne boste stlačili, ali pa je zasedeno, kljub temu, da je sprva izgledalo drugače. Družba nestrpno čaka, vi pa izgubljate živce …

Kaj pa, če vam zaupamo, da lahko gre tudi na veliko lažji način? 😉 Si predstavljate, da svoje vozilo parkirate kar na ljubljanski tržnici in veselo odkorakate, ne da bi po žepih iskali drobiž, ki ga bo pomalical parkirni avtomat?

Poznate tisti zvok, ko nazaj previjemo filmski trak? No, predstavljajte si ga … 🙂

“… stari, danes bo noro in ti ne smeš manjkati.” –

– “Seveda! Hej, pa jaz vozim danes.”

Eden izmed modrih avtomobilčkov na najbližji Avant2Go lokaciji je seveda že rezerviran. Čeprav je pričakovati, da bo večer bolj bučen, se pot začne v tišini.

Mimogrede, ste že kdaj preizkusili električni avtomobil? Kratek zapis o izkušnji vožnje z njim preberite tukaj.

Prijatelj že čaka na svoj prevoz, prav nič pa ne bomo imeli proti, če po poti vskoči še kateri. Pri Avant2Go smo kakopak zavezani k delitvi, pa še tistega reka “the more the merrier” se radi držimo! 🙂 Le na število sedežev v avtomobilu je potrebno biti pozoren. BMW i3 sprejme do štiri osebe, Renault Zoe pet, medtem ko najmanjši član naše flote, Smart ED, prevaža do dva člana posadke.

Avtomobil pustimo kar na Vodnikovem trgu. Ali pa v garaži pod Kongresnim trgom … Tudi Trdinova ali Cankarjeva bosta marsikomu ustrezali. Vse so namreč locirane ob “srcu” prestolnice, ki je namenjeno predvsem pešcem. Zaklenemo, preverimo stanje in zaključimo najem vozila. Naša skrb se tu konča – predvsem skrb, ki je običajno slišati: “a gremo na kuhančka?”.

Avant2Go car sharing je bil v Ljubljani zasnovan z namenom, da v svoj uporabniški krog združi ljudi, ki čutijo odgovornost za “kakovostnejši” jutri. Zato verjamemo, da smo vsi, ki se naokoli prevažamo v modrih avtomobilčkih odgovorne in preudarne osebe.

Kljub vsemu pa ni odveč še enkrat poudariti, da je vožnja z vozili Avant2Go ob uživanju alkoholnih pijač prepovedana in nevarna. Če si boste torej na prazničnih ljubljanskih ulicah zaželeli dišečega kuhančka, naj vozilo seveda ostane na svojem mestu. Storitev souporabe vozil Avant2Go namreč služi kot dopolnitev javnemu prevozu, ki bo na tem mestu že prava izbira. Saj veste, z glavo na zabavo! 😉