Po prenovi se je Avant2Go lokacija na slovenskem glavnem državnem letališču vrnila nazaj na svoje prvotno mesto. Ponovno jo najdete neposredno pred parkirno hišo, oziroma pred vhodom na (stari) potniški terminal, ki predstavlja okno v svet za številne potnike.

Glavna pridobitev, ki je prišla s prenovo, je povečanje števila parkirnih mest in polnilnic. Kar deset jih je – v obeh primerih!

#Avant2Go lokacija tedna: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

Spomnimo, sistem souporabe električnih vozil Avant2Go je kot prvi brezemisijsko povezal letališče s prestolnico:

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana smo namreč že pred šestimi leti odprli prvo lokacijo, kjer so si uporabniki lahko izposodili električna vozila v souporabi. Tedaj je bilo uporabnikov seveda (začetni fazi sistema primerno) precej manj kot danes, ko v našem krogu pozdravljamo že več kot vsakega stotega prebivalca naše države.

Uporaba Avant2Go vozil je hitro postala eden najbolj preprostih in cenovno dostopnih načinov za prevoz na in z letališča. Tako je bila letališka lokacija od samega začetka eden nosilnih stebrov sistema in pomembnost njene vloge se (tudi po zaslugi krepitve ponudbe ljubljanskega letališča) danes le še stopnjuje.

Glavne značilnosti

  • Naslov: Zgornji Brnik 130a
  • Število parkirnih mest: 10
  • Število polnilnih postaj: 10
  • Lokacija je dostopna 24/7, brez zapornic

Brez stroškov parkiranja

Pot na letališče za letalskega potnika pogosto pomeni dodaten logističen zaplet, običajno pa je povezana tudi z nezaželenimi dodatnimi stroški (najem prevoza, parkirnina …). Avant2Go svojim uporabnikom omogoča enosmerno pot od prestolnice do letališča (in obratno) na hiter in povsem preprost način, brez dodatnih stroškov parkiranja.

Na letališču vas po novem čaka kar deset rezerviranih parkirnih mest, kjer pred vstopom na terminal hitro odložite” vozilo. Ko stopite z letala pa vas (tudi po zaslugi desetih polnilnic) na istem mestu ponovno čakajo napolnjena električna vozila, ki vas brez dodatnih zamud popeljejo v obratni smeri.

S “car sharing” ponudbo se je ljubljansko letališče na tem področju uvrstilo med najnaprednejša letališča na svetu, da je trajnostni krog sklenjen, pa polnjenje električnih vozil na tej lokaciji poteka s pomočjo 100-odstotno obnovljive energije.

Pred časom smo postopek dostopa na lokacijo predstavili v videu (tedaj se je na lokaciji še parkiralo bočno, zdaj pa so parkirišča vzporedna):

Ste lokacijo na letališču Jožeta Pučnika že obiskali? V družbi več kot 150 drugih jo lahko kadarkoli poiščete v Avant2Go mobilni aplikaciji, na našem blogu pa že kmalu predstavimo novo. 🙂

V ponudbi lokacij Avant2Go izpostavljamo tudi:

#Avant2Go lokacija tedna: PharmaLinea 📍

#Avant2Go lokacija tedna: BTC – Trg mladih 📍

#Avant2Go lokacija tedna: Avant car – Trdinova 📍

#Avant2Go lokacija tedna: Paviljon Expano 📍

Na našem blogu najdeš še več zanimivosti in koristnih nasvetov. 🙂