Ameriški proizvajalec vozil Ford je vozni park električnih vozil obogatil z zanimivo novostjo. Mustang Mach-E je novi električni SUV, ki bo na ceste zapeljal v drugi polovici leta 2020.

Ključni podatki:

Kapaciteta baterije: 75,7 kWh ali 98,8 kWh
Doseg z enim polnjenjem: do 600 km (po WLTP)
Največja moč: 248 kW (337 KM) ali 342 kW (465 KM)
Navor: 565 Nm ali 830 Nm
Največja moč polnjenja: 150 kW
Prostornina prtljažnika: 402/1.420 l

Mustang Mach-E bo na voljo v dveh različicah. Različica s standardnim dosegom razpolaga z litij-ionsko baterijo kapacitete 75,7 kWh, različica s podaljšanim dosegom pa z baterijo kapacitete 98,8 kWh.

Doseg z večjo baterijo in pogonom na zadnji kolesni par bo z enim polnjenjem predvidoma znašal do 600 km (po WLTP). Konfiguracije Mustanga Mach-E s podaljšanim dosegom in štirikolesnim pogonom bodo po napovedih razvile moč 337 KM (248 kW) in 565 Nm navora.

Baterije sestavlja 288 litij-ionskih celic pri bateriji s standardnim dosegom in 376 litij-ionskih celic pri bateriji s podaljšanim dosegom. Baterija je nameščena na tleh med obema osema vozila in se nahaja v vodotesnem okrovu, ki ga obdaja zaščita za ublažitev sil v primeru trčenja. Sistem za aktivno ogrevanje in hlajenje s pomočjo tekočine uravnava temperature boljšo zmogljivost v zahtevnejših vremenskih pogojih in za hitrejše polnjenje.

Ford je predstavil tudi posebno športno različico. Mustang Mach-E GT bo z mesta do 100 km/h pospešil v manj kot petih sekundah. Pri speljevanju električni štirikolesni pogon navor neodvisno porazdeli med sprednjo in zadnjo osjo. Največja moč bo predvidoma znašala 465 KM (342 kW), navor pa 830 Nm.

Pod sprednjim pokrovom vozila se skriva prtljažnik s čepom za izpust tekočin. Uporabniku je tako na voljo dodatnih 100 litrov prostora, na primer za shranjevanje mokrih ali umazanih športnih oblačil, gojzarjev ali opreme za na plažo.

Med uporabnimi tehnološkimi rešitvami izstopa tehnologija ‘telefon kot ključ’. Ko se uporabnik približa vozilu, Bluetooth sistem zazna njegov pametni telefon in odklene vozilo ter omogoči zagon, ne da bi moral uporabnik telefon vzeti iz žepa. Če je baterija telefona prazna, je možno za odklepanje vozila vnesti varnostno kodo prek tipkovnice na stebričku B in z ločeno kodo, ki jo uporabnik vpiše na sredinskem zaslonu na dotik, zagnati motor in se odpeljati.

Z največjo močjo polnjenja 150 kW bo možno Mustangu Mach-E z baterijo za podaljšani doseg in zadnjim pogonom dodati do 93 km dosega z 10 minutami polnjenja na hitri polnilnici z enosmernim tokom (DC). Pri uporabi hitre polnilnice z enosmernim tokom (DC) bo baterijo Mustanga Mach‑E s standardnim dosegom predvidoma možno napolniti z 10 odstotne do 80 odstotne napolnjenosti v približno 38 minutah.

Več EV novosti:

To je prva električna Honda za Evropo ⚡

Volkswagen razkril svoj ljudski električni avto ⚡

To je prvi Porschejev električni superšportnik ⚡