Prihaja poletje in počitniški čas že vabi na potovanja. 🏖 V ta namen na našem blogu ta teden predstavljamo najbolj “potovalno” lokacijo Avant2Go, ki se nahaja ob našem glavnem državnem letališču. ✈️

#Avant2Go lokacija tedna: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana

Naš sistem souporabe električnih vozil je kot prvi brezemisijsko povezal glavno letališče s prestolnico. Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana je bilo oktobra 2016 namreč odprto prvo postajališče za električna vozila. Medtem je to postala ena najbolj priljubljenih lokacij, saj gre tudi za enega najbolj preprostih in cenovno dostopnih načinov za prevoz na in z letališča.

Glavne značilnosti:

  • Naslov: Zgornji Brnik 130a
  • Število parkirnih mest: 5
  • Število polnilnih postaj: 2

S “car sharing” ponudbo se je ljubljansko letališče na tem področju uvrstilo med najnaprednejša letališča na svetu, obenem pa polnjenje električnih vozil na tej lokaciji poteka s pomočjo 100-odstotno obnovljive energije.

Pot na letališče za potujočega pogosto pomeni dodaten logističen zaplet, običajno pa je povezana tudi z nezaželenimi dodatnimi stroški (najem prevoza, parkirnina …). Avant2Go svojim uporabnikom po trenutni ponudbi omogoča enosmerno pot od prestolnice do letališča (in obratno) na hiter in povsem preprost način, brez dodatnih stroškov parkiranja.

Cena tovrstne poti v najugodnejšem primeru znaša le 11,50 evra (pogoj: nočna tarifa, vozilo Smart ForTwo, 27 kilometrov in 30 minut vožnje).

Na letališču uporabnike vselej čaka pet rezerviranih parkirnih mest, ko stopijo z letala pa napolnjena električna vozila, ki jih brez dodatnih zamud popeljejo v obratni smeri.

V spodnjem videu si lahko ogledate postopek dostopa na lokacijo:

Ste lokacijo na letališču Jožeta Pučnika že obiskali? V družbi še 150 drugih jo lahko kadarkoli poiščete v Avant2Go mobilni aplikaciji, na našem blogu pa že kmalu predstavimo novo. 🙂

Lokacija preteklega tedna:

#Avant2Go lokacija tedna: Avant car – Trdinova 📍