Tokrat bomo našo svežo rubriko “lokacija tedna” izkoristili za predstavitev najbolj sveže lokacije na Avant2Go zemljevidu. 🗺️ Gre za prvo lokacijo z “datumom rojstva – junij 2022”, z njo pa smo obogatili ponudbo v vzhodnem delu prestolnice.

Pravzaprav gre za eno najbolj vzhodno ležečih lokacij v Ljubljani, saj se nahaja v Fužinah pri Fužinskem gradu. V prenovljenem delu slednjega ima danes prostore Muzej za arkitekturo in oblikovanje (poznan tudi pod kratico MAO), ki velja za osrednjo slovensko muzejsko ustanovo za področja arhitekture, urbanizma, industrijskega in grafičnega oblikovanja ter fotografije.

Ker smo pri odprtju lokacije z roko v roki nadvse uspešno sodelovali s predstavniki muzeja, smo jo po slednjem tudi poimenovali.

#Avant2Go lokacija tedna: Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Ljubljana

Glavne značilnosti:

  • Naslov: Rusjanov trg 7
  • Število parkirnih mest: 3
  • Število polnilnih postaj: 0
  • Lokacija se nahaja za zapornico, ki je ponoči spuščena. Tedaj jo odpirate s preprostim pritiskom na virtualni gumb v Avant2Go aplikaciji.

Grad Fužine danes nudi domovanje Muzeju za oblikovanje in arhitekturo, ki pogosto pripravlja tudi zbirke, razstave, srečanja in druge dogodke s področja varstva okolja in trajnostne prihodnosti. Na okrogli mizi o “trajnosti v podjetjih kot dolgoročnem procesu” smo nedavno sodelovali tudi mi. Več na tej povezavi.

Prav tako je grad priljubljena točka tudi za sproščeno druženje ob kavi ali kosilu, za nameček pa ponuja dobro izhodišče za “popoldanske užitke”.

Lepo urejena pot ob Ljubljanici namreč vodi od gradu vse do središča Ljubljane, na drugi strani pa se pot vije proti Golovcu, ki ga Ljubljančani poznajo po odličnih možnostih za rekreacijo na dosegu roke.

Ste lokacijo ob Fužinskem gradu že obiskali? V družbi še (skoraj) 150 drugih jo lahko kadarkoli poiščete v Avant2Go mobilni aplikaciji, na našem blogu pa že kmalu predstavimo novo. 🙂

Pretekle lokacije tedna:

#Avant2Go lokacija tedna: Paviljon Expano 📍

#Avant2Go lokacija tedna: Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana 📍

#Avant2Go lokacija tedna: Avant car – Trdinova 📍

Na našem blogu najdeš še več zanimivosti in koristnih nasvetov. 🙂