Avtor: Luka Gregorič
Objavljeno: 23.6.2016

Ljubljana, ki v zadnjih letih s svojo politiko intenzivno gradi “zeleno” podobo, bo s težko pričakovano storitvijo “car sharing” dobila nov kamenček v svojem trajnostnem mozaiku. “Car sharing”, oz. delitev avtomobilov je trenutno eden izmed najhitreje rastočih trendov v avtomobilski industriji in za sprejemljive vsote denarja ponuja alternativo sicer dragemu lastništvu avtomobila.

Za začetek bodo v Ljubljani na voljo tri različna vozila, in sicer BMW i3, Renault Zoe in Smart Fortwo. Ti se med seboj razlikujejo glede na “razkošje”, ki ga ponujajo, temu primerna pa je tudi razlika v ceni najema.

Prav cena je eden izmed faktorjev, ki lahko odločilno vpliva na krog uporabe tovrstne storitve, zato so ji ustvarjalci projekta skupaj s pomočjo partnerjev namenili posebno pozornost. Cena najema je prikazana v spodnji tabeli. Minimalni strošek varira od 3 do 5 evrov, kar zavisi od modela avtomobila. Pri tem se posebej obračunavata čas najema in kilometrina. Da bi bila storitev še bolj uporabna za vsakodnevni način življenja, je pripravljena tudi posebna nočna tarifa, ki znaša približno eno petino dnevne …

Več na: Bo Avant2Go car sharing model korenito spremenil ljubljanski promet?