BMW je predstavil koncept iX3. Novinec, ki sloni na dobro znanem modelu X3, naj bi v roku dveh let s serijsko proizvodnjo razširil ponudbo električnih vozil bavarskega proizvajalca.

Ključne značilnosti:
Kapaciteta baterije: 70+ kWh
Največja moč elektromotorja: 200 kW/270 KM
Doseg po standardu WLTP: 400+ km
Največja moč polnjenja: 150 kW

Novi koncept BMW iX3 vsebuje peto generacijo tehnologije BMW eDrive. Ta že zajema nove, močnejše baterije in učinkovito združuje pogonski sklop, kar omogoča njegovo enostavno vmeščanje v najrazličnejše prihajajoče modele vozil.

BMW za prihodnost načrtuje zelo fleksibilno arhitekturo svojih vozil, ki bodo lahko gnana na prednji ali zadnji kolesni par, oz. bodo imela štirikolesni pogon. To bo tlakovalo pot za vozila BMW, ki bodo lahko opremljena z različnimi vrstami pogonskih sistemov (motor z notranjim izgorevanjem, priključni hibrid, ali povsem električno vozilo).

Elektromotor novega koncepta iX3 proizvede maksimalno 200 kW/270 KM moči. Baterija ima kapaciteto več kot 70 kWh, kar naj bi bilo dovolj, da bo lahko novi model z enim polnjenjem prevozil več kot 400 kilometrov (po ciklu WLTP).

Nova baterija ima tudi izboljšano funkcijo polnjenja. Na hitri polnilnici jo bo bilo mogoče polniti z močjo do 150 kW. To pomeni, da bo lahko baterija napolnjnena v vsega 30 minutah.

Električno vozilo bo imelo tudi napredno aerodinamiko. Maska vozila je tako bolj zaprta, da bi kar najbolj zmanjševala zračni upor. Aerodinamiki so podrejena tudi posebna platišča.

S novim konceptom BMW nadalje sledi svoji strategiji elektrifikacije voznega parka. iX3 je bil prvič predstavljen v Pekingu (Auto China 2018). Kitajska naj bi bila tudi najpomembnejši trg za novi model. Odgovorni trdijo, da bo avtomobil voznike navduševal predvsem s svojo funkcionalnostjo in udobjem.