Električni dostavniki, program GO+, Tesla, širitev prek severne meje … Osmo leto delovanja je bilo za našo ekipo nadvse pestro in razburljivo. 💙

Junijsko predpočitniško obdobje vsako leto prinese novo Avant2Go obletnico, s tem pa primerno priložnost, da povzamemo najpomembnejše dogodke in novosti minulega leta. Ponujamo vam torej kratek pregled dogajanja: 8 točk za 8. obletnico.

1. Presegli smo mejo 50.000 uporabnikov

Pregled pričenjamo z nekaj zanimivimi številkami. V zadnjem letu smo presegli število 180, ko govorimo o lokacijah v Avant2Go aplikaciji, število 600, ko govorimo o vključenih električnih vozilih, predvsem pa nas je letos razveselil pomemben (okrogel) mejnik – 50 tisoč registriranih uporabnikov.

Pri tem seštevku upoštevamo uporabnike v treh državah, kjer je prisoten Avant2Go – če bi šteli le slovenski del sistema, pa hitro lahko izračunamo, da avtomobile souporablja že več kot vsak 50. prebivalec naše države.

Mimogrede … Drži, prav ste prebrali – Avant2Go je po novem prisoten v treh državah. Naj vam več o tem razložimo pod naslednjo točko.

2. Širitev prek severne meje

Avant2Go je poleg Slovenije in Hrvaške po novem na voljo tudi v Celovcu – kot prvem mestu v Avstriji. Celovec namreč izvaja številne ukrepe v smeri ogljične nevtralnosti in izboljševanja kakovosti življenja svojih prebivalcev. Med drugim se je prestolnica avstrijske Koroške podobno kot Ljubljana (in kot edino avstrijsko mesto) zavezala k Misiji 100 podnebno nevtralnih mest do leta 2030. Tako je bila zagotovitev široko uporabnega in dostopnega sistema souporabe električnih vozil ena izmed prioritet lokalnih oblasti.

Število uporabnikov sistema v Celovcu že spodbudno narašča, enako pa velja tudi za število vozil in lokacij (slednje bo že v kratkem doseglo dvajsetico). Lokacije so za začetek razporejene po številnih frekventnih točkah v različnih delih mesta, za nameček pa eno izmed njih že lahko najdete tudi na celovškem mednarodnem letališču.

3. Električni dostavniki

Ena izmed najbolj uporabnih novosti osmega leta delovanja je vsekakor uvedba električnih dostavnikov, ki smo jih na tako preprost način najema (zgolj z nekaj kliki) ponudili kot prvi v naši regiji.

Električni dostavniki z do 300 km dosega (gre za modela Peugeot e-Expert in Opel Vivaro-e) so svoje domovanje našli na specifično dodeljeni lokaciji znotraj ljubljanskega nakupovalno-poslovnega središča BTC. S svojim zajetnim tovornim prostorom in preprostim načinom uporabe (ta je skoraj povsem enak kot pri ostalih osebnih avtomobilih) so dostavniki naleteli na izjemno pozitiven (pa tudi množičen) odziv uporabnikov, ki jih uporabljajo za prevoze najrazličnejših velikih predmetov in nakupov.

4. Krepitev sodelovanja z enim glavnih partnerjev

Po poti uspeha vozimo tudi s pomočjo partnerjev, s katerimi sodelujemo že od samega začetka. Eden naših partnerjev, ki se še posebej zaveda svoje okoljske in družbene odgovornosti, je družba BTC, ki je trajnostni razvoj že pred leti postavila na čelo svoje dolgoročne strategije.

Uvedba nove lokacije za dostavnike znotraj območja BTC je tako le naslednji, logičen korak našega sodelovanja, ki je pomembno za individualne uporabnike sistema, pa tudi za več kot 500 podjetij, ki že uporabljajo naše storitve.

Uporabniki pa so z navdušenjem sprejeli še eno privlačno novost, ki jo je prineslo letošnje leto …

5. Storitev GO+ prinaša najem Tesle

Le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo zgodilo: Vozila proizvajalca Tesla že več kot desetletje predstavljajo nepogrešljiv člen voznih parkov podjetja Avant Car. Tako smo že nekaj časa snovali načrt, kako ta vozila na karseda preprost in ugoden način v digitalizirani obliki najema ponuditi širšemu krogu uporabnikov. Naposled je Teslin Model 3 z baterijo dolgega dosega ob velikem odobravanju uporabnikov pripeljal v naš sistem souporabe.

Tesla je v sistem Avant2Go pripeljala kot del sveže zasnovane storitve GO+, ki prinaša dodatno razširjen nabor možnosti in še večjo fleksibilnost za uporabnike. “Plus” torej pomeni nekaj dobrega in pozitivnega za naše uporabnike, od katerih smo konstantno prejemali pozive po vključitvi električnih vozil z daljšim dosegom in še posebej Teslinih vozil.

A vozila znamke Tesla, ki jih za začetek najdete na namensko dodeljeni lokaciji poleg Kristalne palače (BTC), predstavljajo le prvo izmed nadgradenj sistema, ki jih bo prinesla storitev GO+. Kmalu se bomo javili s še več privlačnimi novostmi.

6. Priročne nove lokacije

Tudi v osmem letu delovanja smo mrežo Avant2Go lokacij obogatili s številnimi priročnimi novostmi – nekatere so souporabo vozil pripeljale tudi v predele prestolnice, kjer doslej še nismo bili prisotni.

IKEA SlovenijaCenter Rog, Parkirišče Spodnja Šiška, Parkirna hiša Kolezija, Sportradar, Parkirišče Polje in BTC Kolosej je le nekaj nazivov letos dodanih lokacij, ki jih lahko najdete v naši mobilni aplikaciji.

7. Dobrodošla tehnična novost: QR polnjenje

Polnjenje vozil za uporabnike Avant2Go v praksi ni obvezno, vseeno pa je naša terenska ekipa izjemno hvaležna, če vam vozilo po zaključeni vožnji uspe priklopiti.

To je po novem mogoče po izjemno preprostem in hitrem postopku: Edino opravilo po priklopu polnilnega kabla v vozilo in polnilnico predstavlja skeniranje QR kode, ki se nahaja neposredno ob vtičnici na polnilnici. Po vpisu uporabniškega e-naslova polnjenje steče.

8. Vozni park v znamenju osmice

Pregled dogajanja zaključujemo v še posebej močnem znamenju osmice. Verjetno ste tisti bolj pozorni ugotovili, da v barvah Avant2Go letos na cestah vidite precej več električnih vozil znamke Peugeot. Gre seveda za (zdaj že dobro preizkušeno) “osmico” e-208, in novo “osmico” v naši ponudbi – model e-2008, ki navdušuje tudi tiste, prostorsko bolj zahtevne uporabnike.

Peugeotova električna vozila so pri naših uporabnikih zelo priljubljena, razloge zanje pa predlagamo, da s “testno” vožnjo poiščete kar sami.

Spremljajte nas

Spisek novosti pa bo pester in dolg tudi v devetem letu našega delovanja. Nekaj “asov” namreč še potrpežljivo tiči v našem rokavu – prvega vam razkrijemo že kaj kmalu. 😉 Hvala za vaše zaupanje in zvestobo!