V prvem delu pariške fotozgodbe smo že predstavili prve tri električne novince na evropskih cestah. Tokrat sledijo še trije – vsi predstavniki razredov manjših ali večjih SUV-jev:

Audi e-Tron

Z modelom E-tron se pri Audiju postavljajo ob bok Tesli Modelu X in Jaguarju I-Pace. To naj bi omogočali: Dva zmogljiva elektromotorja (skupna moč prek 400 KM), doseg do 400 kilometrov (po WLTP) ter hitro polnjenje baterije z močjo do 150 kW. Do 80 odstotkov napolnjenosti baterije naj bi šlo v manj kot pol ure!

E-tron je velik SUV (v dolžino meri 4,9 metra), ki ga lahko umestimo med dobro poznana Audijeva modela Q5 in Q7. In kaj večina najprej opazi? – Audijev novinec na avtomobilski trg uvaja zelo atraktivno novost: Klasična vzvratna ogledala na bokih vozila sta tokrat zamenjali dve kameri!

Kia Niro EV

Električni Kia Niro sicer ne predstavlja svetovne novosti, a ga na našem blogu še nismo imeli priložnosti posebej predstaviti. Avtomobil bo zadovoljil voznike, ki si želijo nekoliko več prostora, kot ga nudi električna Hyundai Kona, a za precej manj denarja kot ga je potrebno odšteti npr. za Jaguarja I-Pace ali Teslo Model X. Po standardu WLTP naj bi z enim polnjenjem električni Niro omogočal do 482 km dosega.

No, Norvežan Bjoern Nyland je z električnim Nirom uspel to številko celo preseči in prevoziti kar 500 km z enim polnjenjem, kar si lahko ogledate v priloženem vidozapisu.

Hyundai Kona Electric

Veliko strokovnjakov pravi, da je prav električna Hyundai Kona naredila preboj v svet električne mobilnosti. Kona Electric namreč povprečnemu vozniku povsem zadostuje za vsakodnevne (pa tudi izredne) potrebe, kar ponuja možnost, da je to odslej pri hiši edini avtomobil. Na voljo sta dve baterijski različici: Prva (39 kWh) lahko z enim polnjenjem prevozi dobrih 300 km, druga (64 kWh) pa se lahko približa celo številu 500!

Tisti, ki so imeli brezemisijsko Kono že priložnost peljati, hvalijo njeno moč (204 “konje”), pospeške (7,6 sekunde z mesta do 100 km/h) in odzivnost (395 njutonmetrov navora), odlično opremo (od kopice asistenčnih sistemov, kot sta denimo radarski tempomat in asistent za ohranjanje smeri, do možnosti brezžičnega polnjenja, štirih možnosti nastavitve regeneracije, nastavitve možnosti polnjenja baterije do določenega % napolnjenosti, ogrevanih in hlajenih sedežev in še mnogo drugih koristnih dodatkov) ter seveda raznovrstnost, kjer je Kona kljub majhnim dimenzijam (dolžina 4,18 m) povsem praktičen in vsestranski avto, s katerim greste lahko tudi na daljšo pot, smučanje, morje – v situacijah torej, kjer ta Korejec v večini primerov zlahka prevzame vlogo prvega avtomobila pri hiši.

Na spletu je Kona v zadnjem obdobju sicer pravi hit, saj različni predstavniki strokovne in laične javnosti med seboj kar tekmuje, kdo bo objavil več novosti in videozapisov (glede dosega, hitrosti polnjenja, funkcionalnosti …) v zvezi s tem trenutno najbolj vročim in cenovno dostopn(ejš)im električnim vozilom, ki je bilo predstavljeno tudi že v Sloveniji. Zgolj kot zanimivost: z enim polnjenjem so ob konstantni in zelo počasni vožnji uspeli prevoziti celo preko 800 kilometrov :). Pri običajni vožnji pa je realna številka nekje med 400 in 500 kilometrov, na spodnjem videu pri konstantnih 90 km/h pa kar 510 kilometrov.

Kateri avtomobil iz pariške ponudbe pa je najbolj navdušil tebe? Zaupaj nam v komentarjih na našem Facebook profilu! 😉