Še ne veste, kje boste za najbolj »gorečo« noč v letu? Nič hudega, Avant2Go ima za vas že nekaj časa rešitev, ki vam bolj kot kdajkoli omogoča last-minute odločitve. Naš vozni park lahko uporabljate kot rent-a-car za eno- ali večdnevne izlete, saj je največja dnevna cena souporabe sedaj fiksna in znana vnaprej.

Zato je najboljše, da svoje načrte prilagodite večernim vremenskim razmeram. Gotovo bodo, navkljub slabim obetom, kje v bližini naših več kot 60 lokacij v Ljubljani, Mariboru, Kranju in Murski Soboti kresovi vendarle zagoreli.

1. Osrednja prireditev na predvečer praznika dela bo, kot že tradicionalno, na ljubljanskem Rožniku (391 metrov) do koder vas vodi nezahtevna pot, ne glede na to, kje je vaša izhodiščna točka. Pred in po sindikalnih nagovorih bo slišati zvoke skupin The Muffin Men in Rock Partyzani, vmes pa bodo ob 22. uri prižgali kres. Prav tako bo živahno naslednje jutro, začenši z budnicami ob 7. uri in proslavo, ki jim bo sledila. Dogodki bodo potekali v vsakem vremenu, saj bo prizorišče pod šotorom.

2. Pestro bo na Ptuju, kjer bodo na parkirišču pod gradom ob 21. uri prižgali kres, obiskovalce bodo zabavali skupine Vigor, Opev, Smile in DJ Ney. Prihodnji dan, tako kot tudi drugod, ne bo minil brez budnic, med 7. in 10. uro pa bo potekal organiziran pohod po obronkih Slovenskih goric.

3. Na Gorenjskem, na Visokem pri Poljanah, bodo ogenj zanetili pri Tavčarjevem dvorcu. Za glasbo bo zadolžena skupina Hozentregarji.

4. V Murski Soboti bodo slavnosti pričeli ob 18. uri s postavitvijo mlaja na Trgu zmage, ura kasneje bodo prižgali kres v Mestnem parku. Istočasno bo zagorelo streljaj stran, v Moravskih Toplicah, še uro kasneje pa v Radencih. Poskrbljeno bo še za glasbeno spremljavo, v Gornji Radgoni bo slišati tamkajšnji pihalni orkester in skupino Čuki.

5. Medtem so si v Puconcih zamislili večerni pohod z baklami. Zbor pohodnikov se prične ob 20. uri na igrišču pri Evangeličanski cerkvi, obljubljajo, da okrepčila med in po njem ne bo manjkalo.

6. Ubrati pot pod noge ali se preprosto usesti na gondolo, bo treba za kresovanje na mariborskem Pohorju, ki se bo odvijalo na prvi majski dan med 12. in 21. uro. Poleg glasbenega programa bosta prve obiskovalce na ploščadi hotela Bellevue pričakala golaž in nagelj.

7. Podobno bo na Celjski koči, do koder bo prav tako treba peš, nagovoru pa bo ob 11. uri sledil glasbeni program.

Nanizali smo sedem idej, gotovo pa boste ob kakšno trčili tudi sami. Želimo vam varno, do okolja prijazno vožnjo, ter seveda prelepe praznične dni v dobri družbi!