Nemški proizvajalec vozil višjih razredov Audi je predstavil svoj prvi pravi električni avtomobil. Audi E-tron je prestižni mestni terenec, a ni prvo električno vozilo te vrste. Lahko ga namreč neposredno primerjamo s Teslinim Modelom X, ki je na trgu že nekaj časa.

Nedavno smo Audijevega električnega novinca od blizu spoznali tudi sami, prvič sedli za njegovo krmilo in preizkusili novosti, ki jih prinaša.

1. Audi E-tron je v primerjavi z nekaterimi od prej poznanimi električnimi vozili precej bolj “običajen” – sploh, če ga postavimo ob bok BMW-ju i3, Tesli Modelu X, ali pa Mercedesu EQC. Videz vozila tako zunaj kot znotraj ne odstopa prav veliko od ostalih Audijevih mestnih terencev. Pri Audiju so želeli, da bi bil njihov model v javnosti preprosto razumljen in dobro prepoznaven, s tem pa naj bi dosegli višje prodajne številke.

2. E-trona ženeta dva elektromotorja s skupno močjo 265 kW. V načinu “boost” se lahko njuna moč (štirikrat za osem sekund) poveča celo na 300 kW. Svojo moč na podlago prenašata preko štirikolesnega pogona Quattro, ki je za razliko od ostalih Audijevih vozil tokrat električen. Pospešek do 100 km/h traja 6,6 sekunde.

3. Motorja moč črpata iz baterije z energijsko zalogo 95 kWh, kar je primerljivo s Teslinima modeloma X in S. Ob povprečni porabi energije med 22,6 in 26,2 kWh/100 km, lahko E-tron po standardu WLTP z enim polnjenjem prevozi do 417 kilometrov.

4. E-tron je prvi serijski avtomobil, ki namesto dveh stranskih ogledal uporablja dve kameri. T. i. virtualni ogledali sliko kamer projicirata na dva zaslona, ki sta nameščena v zgornjem kotu prednjih vrat. Vožnja s pomočjo virtualnih ogledal na začetku zahteva nekaj privajanja (potreben je malo nižji pogled), a kaj kmalu spoznamo prednosti, ki jih prinaša tovrstna tehnologija. Kot in smer pogleda kamer se namreč pametno prilagajata glede na potrebe voznika.

5. Skupna masa E-trona znaša kar 2.500 kilogramov. Od tega levji delež prispeva baterija, ki sama tehta 700 kilogramov. Za primerjavo: ravno toliko kot baterija je znašala masa celotnega Volkswagnovega “hrošča”. Velika teža se med vožnjo ne občuti, oz. zaradi vožnji ugodnih karakteristik električnega vozila nanjo celo dobro vpliva (optimalna razporeditev teže, nizko težišče). Vožnja E-trona je prvenstveno udobna, zaradi velike moči in natančnega krmiljenja pa lahko uživamo tudi, ko se s tem velikim terencem bolj dinamično zapeljemo v zavoj.