Že veste, kje boste preživeli najdaljšo noč v letu? Največja slovenska mesta, tako kot vsa leta poprej, tudi prehod v leto 2018 načrtujejo nadvse bučno. Do tradicionalnih silvestrovanj na prostem lahko pripotujete z Avant2Go, tokrat prvič tudi v Kranju in Mariboru.

Ljubljana razveseljuje s tremi prizorišči

V prestolnici bo silvestrovanje, s pričetkom ob 20. uri, potekalo na treh različnih lokacijah, s čimer želijo zadostiti vsem starostim in okusom. Na Kongresnem trgu bodo množico ogrevali Klara Jazbec, skupina CoverLover, Jana Šušteršič v duetu z Leo Sirk, po polnoči pa bodo na oder stopili člani zasedbe Grupe Vigor.

Foto: Avant2Go

Streljaj stran, na Mestnem trgu, bo slišati Heleno Blagne in Nušo Derenda. Na Trgu Francoske revolucije bodo zbrani poslušali nekoliko bolj alternativne ritme. Zabavali jih bodo reperji Nipke, Trije kralji (v sestavi Zlatko, Klemen Klemen in RecycleMan), nazadnje pa še punk rockerji Happy Ol’ McWeasel.

Ob polnoči bo nebo nad Ljubljano z njenega gradu osvetlil ognjemet in oznanil začetek novega leta.

Bližnje Avan2Go lokacije: Cankarjeva – Opera, Štefanova ulica, Kongresni trg – garaža, Vodnikov trg – Tržnica, Kotnikova 36, Kotnikova – Ledina Center, Grudnovo nabrežje, Vič – Tramvaj, Gospodarsko razstavišče, Tivoli Center in Prešernova – Pravoslavna cerkev.

Maribor z najdaljšo tradicijo silvestrovanja

Pestro bo tudi na največjem slovenskem trgu, v starem mestnem jedru štajerske prestolnice. Od 21. uri bo obiskovalce zabavala Tanja Žagar s svojo spremljevalno skupino Avantura. Prvo in nekaj naslednjih ur novega leta bo glasbeno zaznamovala skupina The Rocktors.

Foto: maribor-pohorje.si

Bližnje Avant2Go lokacije: Rakušev trg in Slomškov trg.

Kranj s ščepcem umetnosti

Prvi bodo s silvestrovanjem pričeli v gorenjski prestolnici, in sicer že ob 19. uri predstavo v domačem Prešernovem gledališču z naslovom Žalujoča družina.

Foto: MO Kranj

Na Glavnem  trgu bodo z obiskovalci med 22. in 2. uro rajali Pop Design.

Bližnje Avan2Go lokacije: Mestna občina Kranj in Cesta 1. maja 1a.

Otrokom prijazna Murska Sobota

Poskrbljeno bo tudi za silvestrovanje najmlajših. Na Trgu zmage v prekmurski prestolnici bo otroški program ob 17. uri vodila Miša Zečević.

Foto: www.murska-sobota.si

Čez pet ur se bo na istem mestu pričel še glasbeni del ob zvokih skupine Blue Planet in Nike Zorjan. Konec starega in začetek novega bodo proslavili še z ognjemetom.

Bližnje Avan2Go lokacije: Mestna občina Murska Sobota in Telekom Slovenije.

Za parkiranje in trajno mobilnost smo poskrbeli mi, rezervacijo in okolju prijazen začetek novega leta pa prepuščamo vam. 🙂

Ekipa Avant2Go vam želi srečno novo leto!