S pričetkom novega leta se je praznično razpoloženje poleglo. Čeprav smo vajeni zreti naprej, v prihodnost, je to čas, ko se lahko za hip tudi ozremo nazaj in si ogledamo sadove dosedanjega dela.

Leto 2017 je bilo v marsičem prelomno in razburljivo, nedvomno pa zelo uspešno, saj smo v ekipi Avant2Go dosegli zastavljene cilje in nekatere tudi presegli. V fotozgodbi predstavljamo leto 2017, kot so ga videle oči naše ekipe:

1. Število ljubljanskih lokacij je hitro rastlo

Slovensko prestolnico smo v preteklem letu obogatili za številne nove lokacije, s katerimi je na virtualni karti vse več “modrine”, sedaj že skoraj 40 prevzemno-vračilnih mest. Upoštevajoč vaše želje in predloge smo v ponudbo dodali nekatere atraktivne lokacije. Seveda se tu ne nameravamo ustaviti – z novimi vozili prihajajo nove lokacije in med drugim gremo tudi na območja, kjer doslej še nismo bilo resneje “zastopani” … 🙂

2. Podvojili smo število lokacij v Murski Soboti

Začetnima lokacijama ob Slovenski ulici smo dodali še dve na frekventnih mestih – in sicer ob centrih BTC in Maximus. Tako Ljubljana kot Murska Sobota sta sedaj tudi preko Avant2Go povezani s trgovskima centroma.

3. Car sharing odslej še na ulicah gorenjske …

Storitev car sharinga z brezemisijskimi, električnimi vozili smo poleg Ljubljane in Murske Sobote zagnali še v Kranju. V manj kot pol leta delovanja smo ponudbo skladno z rastjo uporabnikom že razširili, tako da tamkajšnji nabor sedaj tvorijo štiri lokacije.

4. … in štajerske prestolnice

Le dan pozneje kot v Kranju smo Avant2Go car sharing otvorili tudi v Mariboru. Tudi tam je uporabniški krog vse obsežnejši, skladno s tem pa širimo nabor lokacij – še “vroča” je lokacija na Lentu, prak kmalu pa sledijo še druge nove možnosti (vzpenjača, center).

5. Presegli smo stotico vozil v Avant2Go floti in 1 milijon brezemisijskih kilometrov

Spoštovane uporabnice in uporabniki, hvala za prvi milijon kilometrov brez škodljivih izpustov. Sedaj je v floti že preko 100 električnih vozil in pri tej številki se še zdaleč ne nameravamo ustaviti ;).

6. Volkswagen e-Golf je postal nepogrešljivi član flote Avant2Go

Več o njem lahko preberete v našem brezemisijskem testu, ali pa vikend popotovanju našega uporabnika Marka. Nas je navdušil, podobne odzive pa smo dobili tudi od naših uporabnikov, zato se bomo potrudili, da bo e-glofa odslej še lažje najti.

7. Možnost najema najboljše električne limuzine za naše uporabnike

Pripravili smo posebno ponudbo možnosti eno- ali večdnevnega najema najboljše,  električne limuzine na svtu. Tesla Model S je vrhunski avtomobil, ki s svojimi zmogljivostmi ježi kožo, obenem pa navdušuje z najnaprednejšimi tehnološkimi rešitvami.

8. Priznanje za energetsko učinkovit projekt 2017

V Portorožu smo aprila 2017 prejeli priznanje za energetsko učinkovit projekt leta 2017. Hvaležni smo, da se tudi okolje strinja, da naša vizija nove mobilnosti stremi v pravo smer.

9. Ugodni rent-a-car paketi za naše uporabnike

Avant2Go uporabnikom smo še razširili možnosti njihove mobilnosti z vključitvijo klasičnih kratkoročnih (“rent-a-car”) najemov za daljše poti, počitnice, vikend izlete ali tudi kar tako. Na voljo jim je široka izbira različnih vozil, pri čemer imajo kot naši člani na voljo posebne pogoje. Veseli smo, da je s tem korakom med uporabniki še več takšnih, ki svojih lastniških vozil ne potrebujejo več.

10. Avant2Go smo približali tudi študentom

Vrednost novega paketa GO Študent je 39 € in je v obliki dobroimetja v celoti namenjena uživanju v vožnjah – registracija in izobraževanje sta v paketu tako že vključena. Več informacij tukaj.

11. Glavno letališče ostaja ena izmed najbolj priljubljenih lokacij

Avant2Go je letališče Jožeta Pučnika Ljubljana že pred časom kot prvi brezemisijsko povezal s prestolnico. V letu 2017 smo zaradi čedalje večje frekventnosti poti na/iz Letališča Ljubljana tam aktivirali še več parkirnih mest.

12. Uživali smo na različnih prireditvah in sejmih

Z veseljem smo se odzvali vabilom, da vizijo mobilnosti prihodnosti in Avant2Go predstavimo na različnih dogodkih, npr. na konferenci Eurocities 2017, kjer je bila vključena širša (tudi mednarodna) strokovna, poslovna in “strastna” javnost, ki je sledila rdeči niti dogodka, krožnemu gospodarstvu. Udeležili smo se tudi večjih sejmov, kot so denimo sedaj že tradicionalna Internautica, oživeli Ljubljanski avto salon (tu smo prvič v Sloveniji predstavili Teslo X) ter ljubljanski Ecomeet.

13. Veslali smo za dober namen

Ekipa Avant2Go je del enega izmed majskih vikendov preživela na veslaških fitnes napravah pod okriljem Reebok Crossfit Ljubljana … V dobrodelne evre smo na koncu skupaj pretvorili 2.263 preveslanih kilometrov. Naslednje leto računamo na še boljšo fizično pripravljenost :).

14. Logistična ekipa je močnejša kot kdajkoli 🙂

K temu veliko prispeva tudi intenzivno zimsko “kidanje” in strganje ledu z Avant2Go-čkov, da bi bili lahko uporabniki čim prej in čim bolj preprosto v pogonu. Fantje, odlično ste se odrezali! 😉 Tu gredo seveda pohvale tudi vsem našim uporabnikom, ki s svojim ravnanjem tudi sami pripomorejo k ohranjanju želenega stanja vozil.

15. Vsi za enega, eden za vse!

Leto smo sklenili s tradicionalnim Avantcarovim druženjem – tokrat v zdraviliški Opatiji. Zaupamo vam, da še nikoli nismo bili tako dobra, pa tudi ne tako številčna ekipa! 🙂

16. Z Avant2Go tudi na poti

Veseli nas, da smo tudi mi uspeli z našim projektom ter z njim povezanimi aktivnostmi spodbuditi pozitivne odzive – ne le v Sloveniji, pač pa tudi drugje po svetu.

Hvala vsem za podporo, v leto 2018 odhajamo optimistično in s popotnico vizije ter navdiha! 🙂