Avtor: Uredništvo
Objavljeno: 25.3.2018

Podjetje Avant2Go je pod Pohorjem uredilo nova parkirna mesta, kjer lahko najamete avtomobil, na lokaciji pa se nahaja tudi polnilnica za električna vozila.

Avant2Go je preko družabnih omrežij sporočil, da so razširili ponudbo lokacih v Mariboru. Nova se sedaj nahaja ob vzpenjači, pod Pohorjem. Pod Pohorjem pa je sedaj tudi prva lokacila, ki je opremljena tudi s polnilnico za električna vozila Avant2Go, na uporabnike pa čakajo kar štiri parkirna mesta.

Globalni trend pri souporabi vozil

Najnovejši globalni trendi pri souporabi vozil Avant2Go je projekt, ki se postavlja ob bok najnovejšim globalnim trendom pri souporabi vozil. Po nekaterih raziskavah bi naj povprečen Slovenec uporabljal svoj avtomobil zgolj 30 min na dan, kar pomeni, da avtomobil večino časa stoji na plačljivem parkirišču in čaka lastnika. Tako so pri podjetju Avant Car razvili projekt, kjer si lahko avtomobil izposodimo zgolj takrat, ko ga potrebujemo, izposoja pa je samopostrežna na že vnaprej določenih lokacijah.

Povprečen strošek za avtomobile bi se znižal za 80-90%

Gre predvsem za korak naprej pri delitveni ekonomiji, kjer se stroški lastništva avtomobila bistveno znižajo. “Povprečen strošek za avtomobil je v Sloveniji do 500 evrov na mesec, mi želimo ta strošek znižati na 100 evrov in manj,” je povedal Matej Čer iz Avant Car. Cilji projekta so dolgoročni in želijo znižati stroške transporta za posameznike, kot tudi manj onesnaževanja, manj hrupa ter narediti velik korak proti samozadostni Sloveniji. Prav tako bi se lahko parkirišča in ostale površine, ki se sedaj uporabljajo zgolj za shranjevanje avtomobilov, bolj prilagodila ljudem in njihovim željam.

Več na: Maribor bogatejši za polnilnico za električna vozila