Avtor: STA
Objavljeno: 12.7.2017

V Kranj prihaja možnost izposoje električnih avtomobilov Kranj, 12. julija – V Mestno občino Kranj, kjer si prizadevajo za večjo mobilnost prebivalcev z manjšim onesnaževanjem okolja in hitrejšim transportom, po uspešni izvedbi izposoje koles sedaj prihaja še izposoja električnih avtomobilov sistema Avant2Go.

Sistem bo prispeval tudi k manjšim stroškom družinskega proračuna, so sporočili iz mestne občine. Zaradi relativno majhne oddaljenosti od Ljubljane in Brnika ima Kranj dobre možnosti za nadaljnje, še tesnejše sistematično povezovanje v prihodnosti, kar je med drugim poudaril tudi kranjski župan Boštjan Trilar.

“Zadovoljen sem, da lahko občankam in občanom odslej ponudimo novo alternativo mobilnosti. Ta lahko zmanjša njihove stroške, s čimer Kranj obenem razbremenimo potrebe po velikem številu parkirnih mest, saj vsako vozilo v souporabi pomeni tudi do deset lastniških vozil na cesti manj,” je še dodal. Souporaba vozil Avant2Go se bo v Kranju v naslednjih tednih začela z beta-testiranjem sistema za preverjanje zadnjih podrobnosti in lokalnih posebnosti, nato pa bo sistem pričel z rednim delovanjem. Vozila bodo opremljena z najzmogljivejšimi baterijami, ki jih ponujajo njihovi proizvajalci, prek slovenskih uvoznikov tudi partnerji projekta Avant2Go.

Idejni vodja projekta Avant2Go Matej Čer je izrazil zadovoljstvo nad doseženim napredkom in optimizem pri zagonu projekta v Kranju. “Souporaba vozil predstavlja pomemben del mozaika trajnostne mobilnosti. Vesel sem, da se je tudi Kranj odločil za dostopno, napredno, čisto in učinkovito mobilnost. Ljubljana je medtem pokazala, da smo na pravi poti in zato optimistično zremo naprej,” je dodal.

Več na: V Kranj prihaja možnost izposoje električnih avtomobilov