Za karseda brezskrbne vožnje v okviru Avant2Go sistema je vzpostavljena mreža polnilnih postaj, ki so namenjene izključno Avant2Go uporabnikom. Da je temu lahko tako, omogoča t. i. RFID kartica, ki je priložena vsakemu vozilu. Z njeno pomočjo uporabniki opravite identifikacijo ob priklopu in odklopu vozila s polnilne postaje. Postopek je za uporabnike hiter in enostaven – prikazujemo ga v nadaljevanju.

Kartica (Petrol), ki je potrebna za aktivacijo/deaktivacijo polnjenja, se nahaja med dokumenti v sovozniškem predalu vsakega vozila.

Aktivacija električne polnilniceUporabite jo tako, da jo – ko ste kabel priklopili v vozilo in polnilno postajo – preprosto prislonite k ustrezni oznaki pod zaslonom na polnilni postaji. Oznaka je v obliki kartice, poleg je napisana tudi beseda Card.

Priklapljanje vozil na polnilne postaje za Avant2Go uporabnike sicer ni obvezno, a souporaba vozil temelji na skrbi za ostale. To pomeni, da uporabniki vozilo vedno pustimo v takšnem stanju, kot bi si ga želeli sami prejeti v uporabo. Če boste vozilo torej utegnili priklopiti na polnilno postajo, vam bomo ostali zelo hvaležni! 😉

Postopek za priklop in odklop vozila je torej zelo preprost. Poteka po naslednjih korakih:

Postopek-Vklop:    
1. Priklopite kabel v vozilo in polnilno postajo
2. Prislonite RFID kartico na označeno mesto
3. Polnjenje se prične
Postopek-Izklop:    
1. Prislonite RFID kartico na označeno mesto
2. Polnjenje se prekine
3. Izvlečete kabel iz polnilne postaje in vozila*
*Da lahko iztaknete polnilni kabel, morate pri vozilih Renault Zoe in Smart ED vtičnico odkleniti s ključem

Za lažjo predstavo, kako postopka potekata, smo pripravili tudi krajši video iz oči uporabnika, ki si ga lahko ogledate spodaj.


Za optimalno spremljanje novosti, ki so v tej fazi projekta Avant2Go pogosto tudi tehnične narave, vam priporočamo, da se naročite na naša obvestila, kar storite s klikom na gumb “obveščajte me o novostih” na strani www.avant2go.com.