Pred letom dni – točneje 22. junija – smo v Ljubljani uradno predstavili naš projekt z imenom Avant2Go. Danes lahko z veseljem govorimo o zgodbi, ki pelje trajnostno sobivanje prebivalcev in obiskovalcev Ljubljane v pravo smer. Hej, pa ne samo Ljubljane – še Mursko Soboto smo medtem dodali v sistem … Pa tudi nekateri naslednji kraji se obetajo. Kateri, razkrijemo kmalu. Še pred tem pa se vam toplo zahvaljujemo za vse pozitivne odzive, podporo in vsak prevožen kilometer z Avant2Go-čki! 🙂

Naš sistem souporabe električnih vozil Avant2Go je ena izmed praks nove mobilnosti, s katero se mestni promet pomika proti trajnostnemu polu. Poglejmo, kaj nam je v enem letu na tem področju uspelo postoriti:

Dodali smo številne nove Avant2Go lokacije …

V tem trenutku (junija 2017) lahko v Sloveniji naštejemo 28 Avant2Go lokacij – kar predstavlja več kot 100 % povečanje v primerjavi z začetkom! Večji del (23) je skoncentriran v Ljubljani, štiri se nahajajo v Murski Soboti, ena pa na Letališču Jožeta Pučnika na Brniku. Zadnji dodani ljubljanski lokaciji sta “Tivoli Center” in “M Hotel – Šiška”. V Murski Soboti smo nazadnje vzpostavili lokaciji pri centrih Maximus in BTC.

… tudi v Murski Soboti

Avant2Go car sharing Murska Sobota

Eno glavnih središč v svoji regiji, katere prebivalci so v preteklosti radi potarnali nad zapostavljenostjo, je postalo drugo slovensko mesto z možnostjo souporabe vozil. Zamisel, ki sliši na ime Avant2Go, je v Murski Soboti padla na plodna tla in takoj požela obilo odobravanja.

Dodali smo tri nove modele električnih vozil …

… in zaradi ohrabrujočega odziva uporabnic in uporabnikov v sistem Avant2Go vključili že blizu 80 vozil (do konca leta krepko vsaj 150), kar je že danes skoraj 200 % povečanje v primerjavi z začetkom. Prišli sta dve zmogljivejši različici že obstoječih modelov – vsestranski Renault Zoe ZE 40 (vsebuje 41 kWh baterijo za do 400 kilometrov dosega po NEDC standardu) ter prestižni BMW i3 (s 33 kWh baterijo za do 300 kilometrov dosega po NEDC standardu). Poleg teh dveh vozil je v ljubljansko in murskosoboško floto zapeljal še en novinec, in sicer prostorni Nissan Leaf, ki je še vedno najbolje prodajno električno vozilo na svetu.

Uspešnih poglavij zgodbe z naslovom Avant2Go ne bi mogli pisati brez naših podpornikov, ki so nam po svojih močeh stali ob strani. Najlepše se zahvaljujemo vsakemu posebej!

Prešli smo v drugo fazo delovanja

Avant2Go Ljubljana

Čeprav smo si v ekipi Avant2Go cilj prehoda v drugo fazo zadali za letošnje poletje, se je ta zaradi dobrih odzivov na nekaterih področjih začel že pol leta prej. Ekipa je v pilotni fazi skupaj s pomočjo partnerjev in uporabnic ter uporabnikov “pionirjev” nabirala uporabniške izkušnje najširšega spektra, premagovala nekatere iz tega izhajajoče izzive in vseskozi prejemala koristne predloge (hvala!). Glavni cilj druge faze, ki se je začela s petdesetimi vozili v ponudbi, pa je razširitev ponudbe lokacij do te mere, da bo celotno mesto lahko koristilo storitev v radiju nekaj sto metrov. To bo predvsem zahtevalo postavitev več polnilnic in pametno umestitev rezerviranih parkirnih mest za vozila storitve Avant2Go.

Avant2Go je zelo privlačna in transparentna rešitev tudi za podjetja

Avant2Go BTC

Naši snovalci so posebno pozornost namenili tudi podjetjem. Zanje trenutno ponujamo promocijske pakete, ki se razlikujejo glede na vrednost in število uporabnikov. Aktualne pakete GO500, GO1000 in GO1500 si lahko ogledate na spletni strani www.avant2go.com. Po želji, izobraževanje izvedemo tudi na sedežu podjetja, aplikacija pa omogoča, da uporabniki izbirajo med službeno in zasebno uporabo, s čimer so povezani tudi upravičeni stroški za službene namene.

Glavno letališče smo brezemisijsko povezali s prestolnico

Avant2Go car sharing je kot prvi na svetu brezemisijsko povezal glavno letališče s prestolnico. Oktobra je bilo na Letališču Ljubljana namreč odprto prvo postajališče storitve Avant2Go car sharing. Medtem je to postala ena najbolj priljubljenih lokacij, saj gre tudi za enega najbolj preprostih in cenovno ugodnih načinov za prevoz na in z letališča.

Vzpostavili smo posebno cenovno območje znotraj BTC City-ja

Avant2Go BTC

V BTC Cityu, enem izmed naših partnerjev od “prvega dne”, se nahajajo štiri Avant2Go car sharing lokacije. Te imajo skupaj s tremi novimi v okolici nižjo minimalno tarifo najema. Ta znaša okoli 1 evra in varira za nekaj centov glede na to, kateri avtomobil izberemo (od 0,90 evra za Smarta ED in 1,20 evra za Renault ZOE, do 1,50 evra za BMW i3). “S postavitvami hitrih elektro polnilnic ter ureditvijo Avant2Go lokacij uresničujemo našo misijo “zelenega prometa” znotraj BTC City. Glavni pomen je predvsem v izboljšanju pretočnosti prometa, saj bi s povečano uporabo storitve Avant2Go zmanjšali število avtomobilov,” je ob predstavitvi zamisli razmišljal direktor PE Misija Zeleno, Miha Mermal.

Za souporabo smo navdušili tudi državno upravo

Predstavniki državne uprave so za potrebe lastne mobilnosti vpeljali souporabo izključno električnih vozil Avant2Go. To je slovensko državno upravo uvrstilo med najbolj inovativne upravljalce in skrbnike javnega interesa v svetovnem okviru, ki so poskusili s tovrstnim projektom. Pogodbo so podpisali minister za javno upravo, g. Boris Koprivnikar, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in prokurist podjetja Avant Car Matej Čer.

Vzpostavili smo blog …

… kjer se trenutno tudi nahajate. Skozi blog vam skušamo približati delovanje našega sistema, podati uporabne nasvete, čim bolj ažurno obveščati o novostih ter vam ponuditi tudi kakšno izmed zanimivih vsebin s področja trajnostnega življenjskega sloga.

V Slovenijo smo pripeljali Teslin Model X

Na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije je enega najatraktivnejših avtomobilov predstavljal Teslin Model X, ki ga je Avantcarjeva ekipa ob boku BMW i3-ja predstavila na svojem razstavnem prostoru. Veseli smo bili vašega množičnega obiska. Z veseljem smo odgovarjali na vsa vaša vprašanja o mobilnosti kot storitvi in seveda o “lepotcu” iz naše flote.

Pogovarjali smo se z Dietrom Zetschejem

Avant2Go Ženeva Daimler

“Za avtomobilsko industrijo in njene proizvajalce ni vprašanje, ali nam je prihod novih trendov všeč ali ne, temveč kako se bomo na njih prilagodili in ali bomo igrali vodilno vlogo na trgu,” je v pogovoru z nami poudaril dr. Dieter Zetsche, dolgoletni predsednik Daimlerja. Ta avtomobilski gigant se v zadnjem obdobju intenzivno posveča trendom nove mobilnosti. Njihova, v avtomobilskem svetu dobro poznana korporativna strategija temelji na kratici “CASE”. Ta označuje glavne trende, ki v naša življenja prihajajo že v tem trenutku. “Connected, autonomous, shared in electric” – oz. v prevodu “povezana, avtonomna, deljena in električna” – bodo Daimlerjeva vozila prihodnosti.

Katji smo polepšali dan 

“Zoe sem odklenila pri vhodu BTC-ja in se brez hrupa odpeljala na kosilo v mesto. Avto sem pustila na parkirnem mestu pri tržnici in z aplikacijo zaključila izposojo. Nobene parkirnine in namenski parkirni prostor v čistem centru, ki bi ga s svojim avtom iskala vsaj pol ure. Brez skrbi okoli avtomobila sem dnevu dodala večerno zabavo in zjutraj poiskala prosto Zoe na drugem koncu Ljubljane,” je zapisala naša zadovoljna uporabnica. Katja, hvala za vse prijazne besede!

Veslali smo za dober namen 

“Ko več ne zmoreš veslati s svojimi rokami, začni veslati s svojim srcem,” pravi pregovor, ki mimogrede odlično govori o tem, kako je ekipa Avant2Go preživela del enega izmed majskih vikendov pod okriljem Reebok Crossfit Ljubljana … V evre smo na koncu skupaj pretvorili kar 2.263 (na fitnes veslaški napravi) preveslanih kilometrov.

Upamo, da smo vam tako na hitro orisali, kako dejavni smo bili v preteklem letu. V naslednjem se nadejamo, da bomo še bolj … Go, Avant2Go! 😉