December s svojim prazničnim dogajanjem razblinja monotonost zimskih dni, ki bi bili sicer za marsikoga kratki in temačni. Okrašene podobe slovenskih mest, med katerimi tudi letos prednjači Ljubljana, ljudi kličejo k druženju. To je čas, ko je prav, da si vzamemo čas za bližnje in jih, če imamo le možnost, tudi s čim razveselimo …

V večini primerov bo topel objem povsem dovolj – pa vendar iz izkušenj vemo, da nam prav nihče ne bo zameril, če pozornost izkažemo tudi drugače. 😉

Mnogi zato v decembru tu in tam skočimo po prazničnih nakupih. In v zadnjem času za prvo izbiro (vsaj za Ljubljančane) velja BTC City. Tu številne prodajalne pač ponujajo vse, kar si človek lahko poželi.

Vendar ne gre le za nakupovalno središče. S svojimi številnimi dejavnostmi je BTC City že zdavnaj postal tudi zabaviščno, poslovno, kulturno in rekreacijsko središče … veseli december pa poskrbi, da “mesto v mestu” še močneje zaživi. Tedaj se tam poleg vsakdanjih dejavnosti odvija tudi kopica prireditev.

Avant2Go BTCVrvež, ki vse našteto spremlja, pa je lahko za nas kot obiskovalca pravi izziv. BTC City se namreč zaradi svoje živahnosti srečuje s precejšnjo prometno obremenjenostjo, ki nam občasno lahko tudi nekoliko kravžlja živce. Zato so bili odgovorni primorani iskati rešitve, ki bi zadostile potrebam vseh deležnikov. Tako so doslej morali vzpostaviti že več kot 8.500 parkirnih mest in izvesti več rekonstrukcij cest in prometnega režima.

Vendar sodobni trendi vodijo v nekoliko drugačno smer. BTC City v zadnjem času vse bolj dela na projektih, ki bi utegnili izboljšati kakovost življenja znotraj njegovega območja, kasneje pa bi jih lahko implementirali tudi širše. V okviru projekta BTC – Smart City Living Lab pospešeno razvija tudi nove storitve trajnostne mobilnosti – tudi v kombinaciji s storitvijo souporabe vozil Avant2Go. Kaj to pomeni za uporabnike?

Avant2Go BTCZa nas to pomeni olajšano delo, ko se odpravimo po decembrskih nakupih. 🙂 No, za začetek najbrž ne bo odveč spomniti, da je Avant2Go v okviru veselega decembra ohranil posebno ceno registracije in izobraževanja za nove uporabnike (29 evrov). Z ugodnostmi pa nadaljujejo pri uporabi vozil znotraj območja BTC City.

Da bi bilo premikanje po sistematično razporejenih sedmih mikrolokacijah čim bolj enostavno in uporabno, znaša cena minimalnega najema na tem območju precej manj. 0,9 evra moramo odšteti za uporabo Smarta ED, 1,2 evra za Renaultovega Zoeja in 1,5 evra za BMW i3.

A vas zanima, kje vse boste lahko brezskrbno pustili svoj avto? Ups, a smo rekli brezskrbno? No, ne popolnoma. Pri souporabi vozil seveda mislimo tudi na souporabnike … Pa najbrž ne bo treba posebej poudarjati, kaj je tisto, na kar ciljamo. 🙂

Aha, seveda, lokacije!

Poslovnim uporabnikom bosta najbrž najbolj koristili lokaciji pred Kristalno palačo in povsem nova, pred stavbo podjetja Comtrade v bližini obvoznice, znotraj poslovne cone, kjer deluje več podjetij. Še tri imamo znotraj BTC City-ja: Eno pri Vitacare Bio marketu, drugo na Trgu mladih. Če se vam bo zahotelo prigrizka ali slastne večerje, je tu še ena lokacija pri Street foodu. Enako velja tudi za novo lokacijo pri dobro poznani gostilni in piceriji Jurman, katera bo obenem koristila tudi prebivalcem naselja Fužine.

Da, šest ste jih našteli … Obljubimo, da bomo (zelo, zelo) kmalu dodali tudi sedmo, ob “Šmartinki”, pred BTC Cityjem. To in še 5 do 10 novih po celotni Ljubljani, v center katere se že v tem trenutku po napornem šopingu odpeljete še na ogled prazničnih lučk in slastnega kuhančka s štanta ob Ljubljanici.

Brezplačno parkirno mesto sredi Trdinove ali pa Vodnikovega trga bo prava izbira. No, če bo “padel” kuhanček, naj avto potem tam tudi ostane. 😉