Avant2Go car sharing postaja vse bolj priljubljena opcija mobilnosti. Uporabniški krog postaja širši z vsakim dnem. Pogosto se razveselimo vaših pozitivnih mnenj in vtisov, pa tudi predlogov, kako storitev narediti še prijaznejšo in učinkovitejšo. Tokrat smo digitalno pero prepustili naši uporabnici Katji, ki je z veseljem strnila nekaj vtisov:

“Trije meseci so minili, odkar sem ugotovila, da nujno potrebujem svoj lasten prevoz. Nekaj, kar ni skiro, ura presedeta na troli ali kolo na moj pogon. Dva meseca že obračam vse možne spletne prodajne ponudbe, vendar realno nimam pojma, na kaj moram biti sploh pozorna …”

“Nakup novega avtomobila mi cenovno ne diši, ker ga dnevno potrebujem za skupaj 7 kilometrov, rabljenih je sicer malo morje, vendar me noben investicijsko ne prepriča. Tako dnevi minevajo, jaz pa še vedno lovim prevoz pri vsem družinskem drevesu.  Večkrat sem že v centru mesta v kotičku očesa ujela majhne simpatične avtomobilčke, ki bi jih z veseljem parkirala na domače dvorišče in jih dnevno razkazovala mimoidočim na poti v službo …”

Lastniško vozilo v povprečju dnevno stoji neuporabljeno več kot 90 % časa, pri čemer nam ves ta čas povzroča stroške. S car sharingom imamo možnost nadzorovati stroške naše mobilnosti.

“Gre za tri modele električnih vozil, ki v Ljubljani spodbujajo “car sharing”. Precej super zadeva, ko ugotoviš, da se ti nakup lastnega vozila ne izplača, najem pa ti lahko prihrani stroškov za cele poletne počitnice. Trenutno je moje avtomobilistično življenje precej brezskrbno. Gume menja oče, na servis avto odpelje oče, vinjeta – oče, jaz pravzaprav samo “tankam”, kdaj pa kdaj. Skratka večino stroškov preskočim in ta denar prerazporedim v zabavnejše nakupe.”

V ljubljansko Avant2Go floto je pred kratkim prišel še Nissan Leaf, eden najbolj priljubljenih 100 % električnih avtomobilov na zemeljski obli. Tako je izbor vozil glede na potrebe uporabnikov še večji.

“Na srečo lahko v našem okolju  kvalitetno živiš tudi brez lastnega avtomobila. V Ljubljani imamo na voljo kolesa na vsakem vogalu, javni potniški promet, taxi, Avant2Go, … Zadnji omogoča izposojo električnih avtomobilov, meni najljubši je Renault Zoe. Vanj spraviš celo družino, nekaj nakupovalnih vrečk in ga brez težav še bočno parkiraš.”

Renault Zoe je bil v letu 2015 najbolje prodajan električni avto v Evropi.

“Kar je zame fino pri izposoji, je to, da avta ne servisiraš, ne menjaš gum, ne točiš goriva, ne kupuješ vinjete in kar je najboljše, ne plačaš parkirnine :). Skratka z avtomobilom nimaš nobene skrbi in dodatnega stroška.  Mogoče na prvi pogled izposoja avtomobila deluje malo zakomplicirana, vendar je povsem enostavna, ko enkrat naložiš aplikacijo na svoj pametni telefon.”

“Registriraš se v poslovalnici, kjer ti na izobraževanju razložijo uporabo aplikacije, potem pa potrebuješ samo svoj telefon, da odkleneš in zakleneš avtomobil na prevzemnih mestih, ki so razpršena po Ljubljani. Pri mladih pridejo dostikrat prav za shopping pohode, ki se končajo z obiskom centra mesta.”

“Zoe sem odklenila pri vhodu BTC-ja in se brez hrupa odpeljala na kosilo v mesto. Avto sem pustila na parkirnem mestu pri tržnici in z aplikacijo zaključila izposojo. Nobene parkirnine in namenski parkirni prostor v čistem centru, ki bi ga s svojim avtom iskala vsaj pol ure.  Brez skrbi okoli avtomobila sem dnevu dodala večerno zabavo in zjutraj poiskala prosto Zoe na drugem koncu Ljubljane.”

“Za vožnjo po mestu in kratke razdalje imam zaradi majhnosti avtomobila najraje električnega Smarta, ob večerih ga lahko menjam za bolj “modernega” BMW i3 in tako vozim tri različne avtomobile, s katerimi imam samo stroške najema. Ko enkrat naložiš aplikacijo in opraviš z registracijo, imaš na voljo res zabavno in fleksibilno uporabo različnih avtomobilov. Za prihodnost imam nekaj predlogov glede novih lokacij in upam, da jih bo car sharing ekipa upoštevala. Mislim, da imam pri tem kar dobre možnosti, saj v aplikaciji večkrat zagledam novo aktivirane lokacije.” 😉

BMW-jev slogan “Veselje do vožnje” pride še posebej prav pri električnem i3. Odzivnost in pospeški so res vrhunski.