V avgustu 2017 smo bili zelo marljivi pri vzpostavljanju novih lokacij Avant2Go. V veselje nam je, da smo v Kranju in Mariboru aktivirali prvi lokaciji, prav tako pa tudi, da nam je v ponudbo ljubljanskih uspelo umestiti številne nove – tudi na mestih, po katerih smo prejeli precej povpraševanj naših obstoječih in novih uporabnikov.

Tudi gorenjska prestolnica na pot nove mobilnosti

V Kranju se prva lokacija, kjer lahko danes prevzamete in vrnete svojega Avant2Go-čka, nahaja poleg sedeža Mestne občine.

Tam je za električna vozila na voljo šest parkirnih mest, ki so opremljena tudi z dvema električnima polnilnicama. Nove napovedane lokacije ekipa že pripravlja na aktivacijo in jih odpiramo kmalu. Registracije novih uporabnikov potekajo, kot smo vajeni doslej, prav tako pa kranjska vozila seveda lahko uporabljajo tudi uporabniki, ki storitev povečini koristijo v ostalih mestih. Enako velja tudi za Maribor.

Prva lokacija Avant2Go v Kranju – neposredno pri občinski stavbi.

V Mariboru poleg odličnega nogometa odslej tudi Avant2Go

Še nekaj dni pred tem smo prvo Avant2Go lokacijo uradno odprli tudi v Mariboru.

Ta se nahaja na Rakuševem trgu (Razlagova ulica) in obsega štiri parkirna mesta za električna vozila v souporabi. Ker avtomobili stojijo za zapornico, smo v aplikacijo seveda dodali tudi opcijo, da jo dvignete s preprostim pritiskom na gumb. Prvi mariborski lokaciji bodo kmalu sledile ostale – ekipa že intenzivno dela na pripravi in aktivaciji.

Mariborske vožnje se trenutno začenjajo in končujejo na Rakuševem trgu (Razlagova ulica). Uporabniki tako že danes lahko začnejo s souporabo in preizkusijo Renault Zoe in BMW i3 z večjima baterijama. Floti se pridružuje tudi e-Golf z zmogljivejšo baterijo.

V Ljubljani po dobrem letu dni že 36 lokacij

V Ljubljani je medtem “zraslo” še devet novih lokacij. Od začetka pilotnega projekta je število lokacij tako zrastlo že za trikratnik.

Vse so seveda že na voljo v Avant2Go aplikaciji. Pri Grudnovem nabrežju so odslej za prevzeme in vračila električnih vozil iz sistema souporabe na voljo štiri parkirna mesta.

Lokacija Grudnovo nabrežje ob vznožju gradu

Ena izmed novih lokacij se nahaja tudi pri Tramvaju na Viču. Opremljena je s polnilnico za električna vozila. Nova lokacija se v tem delu Ljubljane lepo dopolnjuje z že obstoječo na Langusovi, ponudba na Viču pa s tem seveda še ni dokončna in se bo kmalu širila navzven.

Znameniti tramvaj je dobil “brezemisijsko” družbo

Lokacija v Trnovem je bila zelo pogosto na spisku vaših želja. Tam se zdaj nahajajo štiri parkirna mesta za električna vozila souporabe. Gre za odslej najbolj južno ljubljansko lokacijo, kar pomeni, da se je naš krog s tem še dodatno razširil.

Lokacija se nahaja pri Centru starejših v Trnovem

Ob Dunajski cesti smo aktivirali že tretjo lokacijo. Uporabnikom so tu na voljo tri nova parkirna mesta.

Tretja lokacija ob Dunajski se nahaja neposredno nasproti Gospodarskega razstavišča

V Kosezah sta na voljo še dve dodatni lokaciji, kjer vas čakajo naša električna vozila. Prva se nahaja pri Iliriji (2 parkirni mesti), druga pa pri tržnici (3 parkirna mesta). V bližini se že nekaj časa nahaja tudi lokacija pri Bistroju Avšič, s tem pa je pokritost tega dela Ljubljane na še višjem nivoju.

Koseze odslej razpolagajo s tremi lokacijami

Dopolnili smo tudi ponudbo v centru Ljubljane. Odslej boste lahko električna vozila prevzemali in vračali tudi na Štefanovi ulici (4 parkirna mesta).

Lokacija na Štefanovi ni edina nova v centru

Obstoječi lokaciji na Kotnikovi ulici smo zaradi velikega zanimanja dodali še eno pri Ledina centru. Tam so za električna vozila v souporabi na voljo štiri parkirna mesta.

Lokacija se nahaja poleg centra Ledina

Aktivirali smo tudi prvo lokacijo v Stegnah, kar nas zelo veseli, saj smo za postavitev na tem mestu slišali precej vaših pobud. S partnerjema Kavarna Čuk in Solvera Lynx smo prerezali trak pred tremi novimi parkirnimi mesti za električna vozila, katerim je na voljo tudi polnilna postaja.

Krog ljubljanskih lokacij se je s to lokacijo dodatno razširil proti severozahodu mestnega območja.

Skupaj še s štirimi lokacijami v Murski Soboti se je število le-teh v ponudbi Avant2Go povečalo že na 42. Od tega jih je v Ljubljani – dobro leto po otvoritvi sistema – skupaj z lokacijo na letališču Jožeta Pučnika (Brnik) 36.

Aktivacijo naslednjih lokacij in širitev sistema v Kranju in Mariboru pričakujemo v začetku jeseni. V Ljubljani se bomo ob čedalje boljši pokritosti centra v naslednji fazi trudili tudi za vzpostavitev povezanosti v smeri mestnih vpadnic (Rudnik, Vič, Šiška …). Hvala vsem za vašo podporo, komentarje in predloge, s katerimi pripomorete, da je lahko storitev Avant2Go še boljša.