Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in e-mobilnost, je predstavil strategijo prihodnosti BMW Group.

Pod sloganom ‘Prihodnost je tukaj’ pri BMW-ju združujejo 4 ključne lastnosti njihovih vozil, ki so že v uporabi, pa vendar bodo vodilo za prihodnji razvoj mobilnosti prihodnosti, to so: elektrika, povezljivost, avtonomna vožnja in deljenje.

Poleg pogleda v prihodnost je Dirk Arnold predstavil tudi trenutno v ekologijo usmerjeno floto ter celostni pristop k trajnosti skupine BMW na primeru vozil BMW i3, kjer vozilo že nastane s pomočjo trajnostnih načinov proizvodnje in tudi po koncu uporabe lahko vozilo razgradijo in baterijo uporabijo za druge namene.

Sejem Feel The Future se ukvarja s tematiko inovativnih digitalnih rešitev in informacijskih tehnologij. Osrednji govorec sejma, ki je pred časom potekal v Celju, je bil prav Dirk Arnold.

Potrditev trenda elektrifikacije in digitalizacije je Dirk Arnold podprl tudi z zanimivimi statistikami, kot na primer, da je vsak 9. električni prodan avtomobil BMW i3 in da sta znamki BMW i in BMW iPerformance že na istem prodajnem nivoju kot znamki BMW M in BMW M Performance. Za konec je najavil še 25 novih električnih modelov do leta 2025, od tega 12 povsem električnih modelov.

Ob obisku podpredsednika znamke BMW i in e-mobilnosti, je BMW Group Slovenija v Celju organiziral tudi srečanje lastnikov BMW i3.

Gordana Kisilak, direktorica znamke BMW i za Slovenijo je uvodoma izpostavila aktivno vlogo znamke BMW i za razvoj e-mobilnosti tudi v Sloveniji in hkrati lastnike BMW i3 imenovala za pionirje e-mobilnosti. BMW i3 je od začetka prodaje 2015 in še danes tudi najbolj prodajan električni model v Sloveniji.

Lastnikom BMW i3 se je na srečanju v Celju seveda pridružil tudi Dirk Arnold, ki je z veseljem povedal tudi nekaj besed o prihodnosti mobilnosti predvsem pa o pomenu BMW i znamke za BMW Group: »BMW i znamka je nastala leta 2006, kot majhen start-up znotraj ogromne organizacije. Sestavljala ga je ekipa naprednih, drugače razmišljujočih ljudi, kar se tudi pozna pri kupcih, kar 4 od 5 kupcev BMW i3 je novih strank v okviru BMW-ja!«

Zvezda sejma in druženja je bil nov model BMW i3s, ki je bil predstavljen prvič po premieri na Mednarodnem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu. Slavnostno sta ga lastnikom vozil BMW i3 razkrila generalni direktor BMW Group Slovenija, Maciej Galant in Dirk Arnold.

Novi BMW i3 LCI in BMW i3s prihajata v salone BMW i konec novembra 2017.

BMW i igra vse pomembnejšo vlogo v avtomobilističnem svetu: Z ustanovitvijo BMW i leta 2006, je znamka BMW okrepila svoj korak na trajnostni poti. BMW i je gonilo inovacij za podjetje BMW Group in za njihov trajnostni razvoj. Sejem Feel the Future je tudi sovpadel s proizvodnim mejnikom, in sicer je bil v tovarni v Leipzigu proizveden že 100.000 BMW i3. Poleg na sejmu predstavljene prenove BMW i3, bo znamka leta 2018 predstavila še prvo električno vozilo BMW i8 Roadster.