“Želim si voziti električni avto. Svojega ‘bencinarja’ bi zanj že davno zamenjal, pa ne vem, kako naj se te zahtevne spremembe sploh lotim.” – Tako nekako bi lahko člani ekip Avant car in AMZS povzeli številna vprašanja, ki smo jih kot ponudniki mobilnosti in z njo povezanih storitev v zadnjem času slišali kar pogosto.

Električna vozila namreč nudijo možnost za vzpostavitev trajnostnih modelov mobilnosti, uporabniku pa lahko nudijo številne ugodnosti – na primer cenejšo, udobnejšo in bolj preprosto mobilnost. Zato se zanje odloča vse več posameznikov ali podjetij, opažamo pa tudi konstantno rast povpraševanja in zanimanja.

Z električno mobilnostjo se v podjetju Avant car in AMZS ukvarjamo že več kot desetletje in verjemite – danes je prehod na električno mobilnost neprimerljivo lažji kot ob naših začetkih. Še vedno pa se vsi strinjamo, da tovrstna sprememba od uporabnika zahteva nekaj premišljenih odločitev – predvsem v luči želje po čim boljšem izkoristku te vrste pogona, saj so lahko ob pametni rabi njene prednosti še bolj izrazite.

Da bi primerno združili naše izkušnje, znanje in široko mobilnostno ponudbo ter vse skupaj učinkovito predali naprej, smo osnovali “prijaznega sopotnika v svetu električne mobilnosti”. Dovolite, da se vam predstavi eFrend.

Osebna izkaznica

  • Ime: eFrend
  • Ustanovitelja: Avant car & AMZS
  • Poslanstvo: svetovati in izobraževati o električni mobilnosti
  • Vizija: transformacija slovenske mobilnosti v trajnostne oblike
  • Reference: več kot 250 postavljenih električnih polnilnic, več kot 200 polnilnic v upravljanju ter in 20 milijonov prevoženih kilometrov z električnimi avtomobili

eFrend je torej platforma, ki združuje partnerje in ponudnike za električno mobilnost ter slovenski javnosti na enostaven način omogoča spoznavanje in uporabo električne mobilnosti. Z njo smo želeli preprečiti porajanje vprašanj iz prvega odstavka tega prispevka, saj lahko prehod na električno mobilnost s pravo roko pomoči postane povsem preprost. To velja tako za čas spoznavanja e-mobilnosti, odločanja o nakupu ali najemu električnega vozila ali polnilnice, kot tudi med njihovo uporabo. Predlagamo obisk portala www.efrend.si, kjer lahko najdemo obilo nasvetov, usmeritev, novic ter ponudbo z izdelki in storitvami iz e-mobilnosti.

Področja vprašanj, na katera odgovarja eFrend

  • Ustreznost električne mobilnosti za posameznika/podjetje,
  • nakup/najem polnilne infrastrukture,
  • enostavno polnjenje na več kot 19.000 polnilnicah doma in v tujini preko mobilne aplikacije eFrend,
  • najem/uporaba električnih vozil,
  • prednosti in pasti električne mobilnosti za popolne začetnike,
  • cenovna upravičenost prehoda na električno mobilnost in
  • značilnosti vožnje in vzdrževanja električnih vozil.

Poleg naštetega želi eFrend tudi celovito povezovati različne storitve in izdelke za slovenske potročnike, usposabljati strokovnjake za prihodnost v e-mobilnosti ter nuditi strokovne vsebine za vse tiste, ki bodo na tem področju delovali profesionalno.

Številne ugodnosti za “eFrendovce”

Za čim bolj preprosto in učinkovito dostopnost za uporabnike smo pripravili posebne pakete, ki združujejo izdelke in storitve za električno mobilnost. Uporabniki preprosto izberejo enega od treh naročniških paketov ter uživajo v storitvah, izdelkih in popustih, ki jim jih zagotavlja eFrend. Kaj paketi vključujejo, preverite na portalu www.efrend.si.