Tako mrzla decembrska sreda, pa tako topel sprejem! Čutiti je, da je misel na kakovostno prihodnost v Murski Soboti prisotna bolj kot kdajkoli …

Eno glavnih središč v regiji, katere prebivalci so v preteklosti radi potarnali nad zapostavljenostjo, je namreč postalo drugo slovensko mesto z možnostjo souporabe vozil. Zamisel, ki sliši na ime Avant2Go, je tukaj padla na plodna tla in takoj požela obilo odobravanja.

Avant2Go car sharing Murska Sobota

Prvi priklop je izvedel župan Murske Sobote, dr. Aleksander Jevšek

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek želi s svojo pobudo Murska Sobota 4 Future to mesto napraviti privlačno in konkurenčno, predvsem pa sposobno učinkovito zadovoljevati potrebe občanov in skupnosti v 21. stoletju. Veseli nas, da je Avant2Go souporaba vozil prva izmed urbanih inovacij, ki jih je uvedlo “majhno mesto velikih ambicij.

Murska Sobota je postala eno prvih manjših evropskih mest, ki omogočajo souporabo 100 % električnih vozil.

Kateri so glavni poudarki murskosoboškega car sharinga?

Vse skupaj se začne v Telekomovem centru na Slovenski ulici v samem središču mesta, nato pa sta za začetek uporabnikom na voljo dve lokaciji. Na eni izmed lokacij je tudi že postavljena pametna polnilna postaja, ki omogoča hitrejše polnjenje vozil – Zoeja denimo napolnite samo v eni uri.

Za začetek smo za souporabo vozil v Murski Soboti pripravili tudi nižje minimalne cene najemov. Da so to omogočili, se moramo iskreno zahvaliti družbam BMW in Renault, predvsem pa MO Murska Sobota, družbama Pomgrad in Roto ter Zavarovalnici Sava, ki bodo tudi sami med uporabniki.

Ste vedeli, da je lahko uporabnik storitve Avant2Go tudi podjetje?

Tako kot v Ljubljani, kjer smo medtem svojo ponudbo že dodobra razširili, je tudi v Murski Soboti projekt Avant2Go v začetku pilotni. Glede na frekventnost in potrebe se bomo tako dodajale lokacije in vozila. Za začetek lahko uporabnik tako izbira med tremi vozili – na voljo so po en Renault Zoe, BMW i3 in za razliko od Ljubljane tudi Nissan Leaf.

Nižje minimalne cene najemov: Renault Zoe – 2 €, Nisan Leaf – 2 €, BMW i3 – 2,5 €.

Tudi za Mursko Soboto seveda velja naša znižana cena prijavnine, ki še vedno znaša 29 evrov, vanjo pa je všteta registracija in izobraževanje s koristnimi napotki o vozilih, naši aplikaciji in delovanju sistema. Za prebivalce Murske Sobote bodo vse formalnosti urejali v Telekomovem centru na Slovenski ulici 45. Da se nam pridružite, preprosto kliknete tukaj. 😉