Avant2Go car sharing je odslej še bolj uporaben tudi za vse, ki ne prebivate v Ljubljani. Odprli smo namreč dve novi lokaciji, ki stojita v neposredni bližini ljubljanske železniške ter avtobusne postaje, in sicer eno na severni strani – na Hacquetovi ulici ter drugo na južni strani – na Kotnikovi ulici.

Sedaj je lahko celoten proces potovanja z vlakom ali avtobusom v Ljubljano še enostavnejši. Tik preden potnik zapusti svoje mesto v avtobusu ali vagonu, lahko z uporabo Avant2Go mobilne aplikacije opravi rezervacijo električnega vozila, ki čaka na eni izmed dveh (postajama najbližjih) lokacij. S tem, ko sede v izbrano vozilo, lahko učinkovito nadaljuje svojo pot na želeno destinacijo v Ljubljani (npr. BTC, center mesta …), kjer pusti vozilo na rezerviranem parkirnem mestu.

Avant2Go lokacija na Hacquetovi pri podhodu železniške postaje.

Avant2Go lokacija na Hacquetovi pri podhodu železniške postaje.

V Ljubljano na dnevni ravni gravitira zelo veliko ljudi, ki tam opravljajo svoje delo, študirajo, ali pa odidejo po najrazličnejših opravkih. Vlak in avtobus  sta že sedaj dve izmed priljubljenih prevoznih sredstev, saj sta slovensko avtobusno in železniško omrežje z Ljubljano relativno dobro povezani. Čeprav sam morda ni najučinkovitejši, vlak marsikdo zaradi enostavnosti potovanja, njegove cenovne dostopnosti in še nekaterih drugih pozitivnih lastnosti za pot v in iz Ljubljane že sedaj raje uporablja, kot pa svoje lastno vozilo.

Z Avant2Go odpade stres, izguba časa in morebitno finančno breme ob iskanju prostega parkirnega mesta, saj imajo naša vozila posebej označena, rezervirana parkirna mesta na 22 lokacijah v Ljubljani ter lokacijo na letališču Jožeta Pučnika na Brniku. Nekatere izmed njih se nahajajo na zelo frekventnih točkah – npr. v strogem centru Ljubljane, Tehnološkem parku in v BTC Cityju.

Novi dve lokaciji, ki bosta potnikom z vlakom ali avtobusom prišli še kako prav, se torej nahajata na Hacquetovi in Kotnikovi ulici v Ljubljani. Obe sta od same postaje oddaljeni le streljaj. Točen naslov – Hacquetova ulica 1 – se, kot je razvidno iz spodnje karte, nahaja na severni strani od železniške postaje, Kotnikova 36 pa na južni.

Avant2go - železniška in avtobusna postaja

Obe lokaciji sta od železniške in avtobusne postaje oddaljeni le nekaj korakov

Tovrsten način prevoza bo zelo uporaben in ugoden tudi za zaposlene in študente z obveznostmi v Ljubljani. Stroški vozovnic za daljše obdobje so namreč relativno nizki in lahko v kombinaciji z Avant2Go car sharingom pomenijo ugodno rešitev za človekovo mobilnost. Študentje lahko koristijo tudi možnosti subvencij. Vlak pa za veliko ljudi predstavlja tudi mobilno pisarno, kjer lahko opravijo tekoče zadolžitve, doma pa se v miru posvetijo ostalim prostočasnim dejavnostim.

Avant2Go Ljubljana

Avant2Go lokacija na Kotnikovi

Kombinacija vlak-avtobus-Avant2Go bo učinkovita tudi v primeru potrebe prevoza na letališče. Lokaciji ob železniški postaji sta preko naše storitve neposredno povezani tudi z lokacijo na Letališču Jožeta Pučnika na Brniku. Če imate s seboj več prtljage, priporočamo uporabo električnih vozil Renault Zoe ali pa BMW i3, ki sta zaenkrat bolj prostorna v naši floti.

Več informacij o koriščenju Avant2Go car sharinga pa najdete na avant2go.com.

Mimogrede, ste že kdaj preizkusili električni avtomobil? Če vas mika, lahko tukaj malo potipate, kako poteka vožnja z njim. 😉