Avtor: Timotej Milanov
Objavljeno: 29.12.2016

Murska Sobota zagrizla v kompleksen poslovni projekt souporabe električnih vozil. “Ne želimo biti zgolj sledilci,” pravi župan Aleksander Jevšek.

Murska Sobota je po Ljubljani drugo slovensko mesto, ki bo s pomočjo sistema Avant2Go omogočilo uporabo električnih vozil. Po besedah župana Aleksandra Jevška v mestni občini ne želijo biti zgolj sledilci, temveč želijo razvojno tekmovati z drugimi mesti in občinami v regiji. Zato so se lotili projekta MS4Future, katerega namen je, kot pravi, inovativnost vgraditi v DNK mesta.

“Naša geostrateška lega je izjemna, tega nimajo vsi,” je prepričan Jevšek, ki dodaja, da sta prednost Pomurja tudi zeleno okolje in varnost, ki glede na nedavne dogodke svetu po njegovem mnenju postaja ena ključnih vrednot pri razvojnih vprašanjih. Projekt bodo izvajali štirih sklopih. Eden od teh so urbane inovacije, okviru katerih so se odločili, da rojakom Matejem Čerom, sicer iz Rakičana, ki je ustanovitelj Avant cara, prve slovenske družbe, ki se ukvarja tako imenovanim car sharingom oziroma souporabo električnih vozil, to dejavnost ponudijo tudi Murski Soboti …

Več na: Inovativnost bi vgradili v DNK mesta

PDF prispevka: Inovativnost bi vgradili v DNK mesta